Boris Susko: Novela Trestného zákona neohrozí európske peniaze

NETKY.SK • 15 Júl 2024, 19:37 • 2 min
Boris Susko: Novela Trestného zákona neohrozí európske peniaze

BRATISLAVA - Rozprava k návrhu na prerokovanie novely Trestného zákona v skrátenom legislatívnom konaní sa v pondelok popoludní skončila.

slovakia

left justify in out

Novelizáciou Trestného zákona ubezpečujeme Európsku komisiu (EK) o tom, že peniaze z fondov Európskej únie (EÚ) nebudú ohrozené. V pléne Národnej rady (NR) SR to v pondelok povedal minister spravodlivosti Boris Susko.

"Nejde o opravy nejakého babráctva alebo chýb, ale ide o reakciu na konzultácie s EK najmä v súvislosti s dezinformáciami, ktorými je EK kŕmená zo strany opozičných poslancov v Európskom parlamente," podotkol. Potvrdil, že v rámci legislatívneho procesu je plánovaný pozmeňovací návrh, pričom pôjde o legislatívno-technickú zmenu.

Rozprava k návrhu na prerokovanie novely Trestného zákona v skrátenom legislatívnom konaní sa v pondelok popoludní skončila. Navrhovaná novela sa týka najmä ustanovení súvisiacich s ochranou finančných záujmov EÚ.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Národná rada SR, FB/Boris Susko, Foto: FB/Boris Susko
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies