Bratislava čelí riziku povodní: Tretí stupeň povodňovej aktivity od nedele

NETKY.SK • 14 September 2024, 11:45 • 2 min
Bratislava čelí riziku povodní: Tretí stupeň povodňovej aktivity od nedele

Od nedele rána 15. septembra bude v Bratislave platiť tretí stupeň povodňovej aktivity pre Dunaj. Minister Tomáš Taraba oznámil, že Slovenský vodohospodársky podnik začína s výstavbou hrádzí kvôli možnému zaplaveniu mesta. Na rieke Morava ostáva situácia pokojnejšia.

slovakia

left justify in out

Od nedele rána, 15. septembra, bude pre bratislavský úsek Dunaja platiť tretí stupeň povodňovej aktivity.

Minister životného prostredia Tomáš Taraba (nominant SNS) oznámil túto informáciu po zasadnutí krízového štábu. Slovenský vodohospodársky podnik požiadal o vyhlásenie tretieho stupňa, aby mohli začať s výstavbou hrádzí v hlavnom meste.

"Slovenský vodohospodársky podnik požiadal, aby sme od nedele rána od šiestej hodiny vyhlásili tretí stupeň povodňovej aktivity v Bratislave, aby sme umožnili začatie ohradzovania mesta. Podľa predikcií zo Slovenského hydrometeorologického ústavu a avizovaných prietokových hodnôt od rakúskej strany, Dunaj môže dosiahnuť úroveň 910 centimetrov, čo by mohlo viesť k zaplaveniu Bratislavy," uviedol Taraba.


Tretí stupeň povodňovej aktivity bude platiť aj pre rieku Morava od soboty 14. septembra od 10:00.

 Podľa Tarabu je však situácia na Morave v sobotu pokojnejšia a vyliatiu by nemalo dôjsť. "Predpokladáme, že k vyliatiu rieky Morava by nemalo prísť, vzhľadom na aktuálny stav," dodal minister.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sofia Otahalová
Text/Foto: FB/Polícia SR - Bratislavský kraj
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies