Bratislava: Festival Viva Musica! 2024 +VIDEO

NETKY.SK • 3 Júl 2024, 09:11 • 2 min
Bratislava: Festival Viva Musica! 2024 +VIDEO

BRATISLAVA - Pozícia festivalu Viva Musica! ako najväčšieho medzinárodného letného hudobného festivalu v Bratislave je výsledkom 20-ročnej tradície založenej na umeleckej jedinečnosti, programovej rozmanitosti, zakorenenosti v miestnom prostredí a zároveň svetovosti.

slovakia

left justify in out

Viva Musica! festival vznikol v roku 2005 a od svojho prvého ročníka ponúka to najlepšie z klasickej hudby v podaní špičkových umelcov z celého sveta.

Bratislavu na pozvanie festivalu navštívili osobnosti ako Gidon Kremer, Laurie Anderson, Philip Glass, John Malkovich, Nigel Kennedy, Michael Nyman, Víkingur Ólafsson, Emily D’Angelo, Kronos Quartet, The King’s Singers či Ensemble intercontemporain a mnohí ďalší.

Od roku 2022 je festival držiteľom medzinárodnej známky kvality EFFE label (Europe for Festivals, Festivals for Europe), udeľovanej Európskou festivalovou asociáciou festivalom za umelecké kvality, prínos k rozvoju domácej scény a významný medzinárodný rozmer.

Silná dramaturgia s dôrazom na klasickú hudbu a všetky jej odtiene je doménou aj jubilejného 20. ročníka, ktorý sa uskutoční od 4. júla do 15. augusta 2024 na rôznych miestach v Bratislave a prinesie 13 koncertov. 

Súčasťou festivalu budú opäť obľúbené neformálne open-air koncerty v mestských záhradách a parkoch s podtitulom Hudobné záhrady, odkazujúce na prvý ročník festivalu, ktorý sa uskutočnil ešte pod názvom Hudobné záhrady Bratislavy.

Záštitu nad 20. ročníkom festivalu Viva Musica! prevzal primátor Hlavného mesta SR Bratislavy, Matúš Vallo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: vivamusica.sk, Foto: vivamusica.sk
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies