Bratislava: Viaceré objekty sú zatopené, hrozí aj vytopenie Divadla Aréna!

NETKY.SK • 16 September 2024, 16:12 • 2 min
Bratislava: Viaceré objekty sú zatopené, hrozí aj vytopenie Divadla Aréna!

BRATISLAVA - V stupavskom kaštieli, kde sídli domov sociálnych služieb, BSK zabezpečilo stravovanie pre približne 166 klientov.

slovakia

left justify in out

Niektoré objekty v správe Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) majú zatopené pivnice. Ide o budovy niekoľkých stredných škôl. Hrozí tiež podmočenie Divadla Aréna, ktoré sa nachádza v Bratislave na petržalskej strane Dunaja.

Na pondelkovej tlačovej konferencii to povedal predseda BSK Juraj Droba. Doplnil, že najväčší problém BSK bolo zatopenie stupavského kaštieľa, v ktorom sídli domov sociálnych služieb. Voda zaplavila prízemie, ktoré sťahovali. Atmosféra v domove je podľa Drobu dobrá.

Predseda BSK ďalej spresnil, že viacero škôl v Bratislave bolo zatopených: "Máme väčšinou zatopené stropy alebo pivnice. Týka sa to gymnázia na Skalickej, strednej odbornej školy na Adlerovej a Sklenárovej, obchodnej akadémie na Račianskej, internátu na Saratovskej a takisto budov gymnázií na Grösslingovej a Pankúchovej. Problémy sú aj na sociálnych zariadeniach pri obchodnej akadémii na Račianskej,."

Droba tiež upozornil na priesaky v synagóge v Senci, ale našťastie iba v novopostavenej časti.

Najväčšiu obavu vyjadrili v súvislosti s budovou Divadla Aréna: "Momentálna hladina Dunaja v tejto časti je približne 890 centimetrov. Obávame sa, že ak by presiahla 930, dôjde k veľkým škodám. Na mieste už pracujú záchranné zložky, ktoré pieskujú okolie budovy, aby zabránili prívalovej vode," povedal.

V stupavskom kaštieli, kde sídli domov sociálnych služieb, BSK zabezpečilo stravovanie pre približne 166 klientov. 

"Nálada v zariadeniach je našťastie dobrá, kríza ľudí zomkla," uviedol Droba s tým, že prízemie, kde bolo približne 120 centimetrov vody, museli evakuovať na vyššie poschodie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: BSK, Foto: FB/Bratislavský kraj
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies