Bratislavský kraj začal s veľkou rekonštrukciou ciest v Senci: Opravy potrvajú do jari 2025

NETKY.SK • 8 Október 2024, 08:56 • 2 min
Bratislavský kraj začal s veľkou rekonštrukciou ciest v Senci: Opravy potrvajú do jari 2025

BRATISLAVA - Bratislavský samosprávny kraj spustil revitalizáciu cesty III/1049 v Senci, vrátane rekonštrukcie križovatky s cestou I/62. Práce budú prebiehať v štyroch etapách a prinesú zmeny v doprave. Cieľom je zvýšiť komfort a bezpečnosť jazdy s využitím moderných technológií, ktoré zároveň šetria životné prostredie.

slovakia

left justify in out

Bratislavský samosprávny kraj (BSK) v pondelok odštartoval rozsiahlu revitalizáciu cesty III/1049 v meste Senec. Súčasťou projektu je aj rekonštrukcia križovatky s cestou I/62. Práce prebiehajú v etapách a budú si vyžadovať čiastočné uzávery ciest. Podľa hovorkyne BSK Lucie Forman by mala byť celá oprava ukončená v roku 2025.

Predseda BSK Juraj Droba zdôraznil, že podobné rekonštrukcie prebiehajú vo všetkých okresoch kraja s cieľom zvýšiť komfort jazdy a trvácnosť vozoviek. "Opravujeme cesty komplexne, využívame moderné technológie a recyklujeme starý materiál, čo prispieva k ochrane životného prostredia," uviedol Droba.

Práce sú rozdelené do štyroch etáp. Prvá etapa začala 7. októbra a potrvá do 15. novembra. Zahŕňa obnovu ulíc Nitrianska a Štúrova, od križovatky ciest I/62 a III/1049 až po ulicu Letná. Štvrtá a posledná etapa sa bude realizovať až po zimnej údržbe, na jar 2025, a bude sa týkať križovatky ciest I/62 a III/1049, ulice Štúrova a ulice SNP.

Počas rekonštrukcie dôjde aj k zmene v cestnej doprave. BSK upozorňuje cestujúcich, že v dôsledku uzáver neobsluhujú linky 648, 657, 658 a 659 zastávky Senec, ELV a Senec, Doprastav. Namiesto nich môžu cestujúci využiť zastávku Senec, železničná stanica.

Revitalizácia cesty v Senci je ďalším krokom v zlepšovaní dopravnej infraštruktúry regiónu a má zabezpečiť nielen vyšší komfort jazdy, ale aj zvýšenú bezpečnosť pre vodičov a chodcov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: BSK, Foto: freepik.com
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies