BRATISLAVA - Cibuľové placky sú skvelou alternatívou tradičných zemiakových podlesníkov.
Suroviny:
3 ks veľká biela cibuľa, 1 ks veľká červená cibuľa, 1 ks pór, 3 PL rastlinný olej, 2 hrste petržlenová vňať, 3 ks vajce, 100 g hrubá múka, 60 g hladká múka, soľ, mleté čierne korenie, majorán, olej na vysmážanie
Postup:
Cibule i pór očistíme a nakrájame na tenké plátky. Tie potom za občasného premiešania opražíme v panvici na rozpálenom oleji, kým nezmäknú a nestratia na objeme – zhruba 10 minút. Cibuľku potom vymiešame vo väčšej miske s nasekanou petržlenovou vňaťou, vajíčkami a oboma múkami. Dochutíme soľou, korením a majoránom. Potom lyžicou ukladáme malé placky do rozpáleného oleja a opekáme z oboch strán do zlatohneda. Placky zabavíme prebytočného oleja odležaním na kuchynskej utierke. Podávame so strúhaným syrom alebo s kyslou smotanou ozvláštnenou o pretlačený cesnak a trochu soli.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies