Čínski a americkí predstavitelia diskutovali o spolupráci v boji proti narkotikám

NETKY.SK • 19 Jún 2024, 19:11 • 2 min
Čínski a americkí predstavitelia diskutovali o spolupráci v boji proti narkotikám

WASHINGTON - Čínski a americkí predstavitelia sa nedávno stretli a diskutovali o podpore spolupráce v boji proti narkotikám medzi oboma krajinami.

slovakia

left justify in out

Podľa tlačovej správy, ktorú čínske veľvyslanectvo vydalo v utorok, počas stretnutia medzi čínskym veľvyslancom v Spojených štátoch Xie Fengom a Rahulom Guptom, riaditeľom Úradu pre národnú politiku kontroly drog v Bielom dome, minulý piatok „obe strany mali úprimná a hĺbková výmena názorov o podpore spolupráce v boji proti narkotikám medzi oboma krajinami na základe vzájomného rešpektu, rovnosti a vzájomného prospechu."

Xie privítal Guptovu nadchádzajúcu návštevu Číny a informoval Guptu o nedávnych snahách čínskych orgánov na kontrolu drog, pričom zdôraznil, že „problém s fentanylom nie je problémom Číny, ani ho nespôsobila,“ uvádza sa vo vyhlásení.

"Ale z humanitárnych dôvodov Čína robí maximum, aby pomohla americkej strane riešiť problém fentanylu," povedal Xie Guptovi. Čína, povedal Xie,"vyvinula veľké úsilie a preukázala svoju úprimnosť pri spolupráci."

"Americká strana musí ísť rovnakým smerom ako Čína, brať obavy Číny vážne a vážne sa nimi zaoberať, aby sa vytvorila priaznivá atmosféra pre spoluprácu," dodal Xie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Xinhua, Foto: Xinhua / Embassy of the People's Republic of China in the United States of America
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies