Čínsky strojársky priemysel vykazuje stabilnú výkonnosť, v prvom polroku zaznamenal novú dynamiku rastu

NETKY.SK • 8 August 2024, 17:48 • 2 min
Čínsky strojársky priemysel vykazuje stabilnú výkonnosť, v prvom polroku zaznamenal novú dynamiku rastu

PEKING - Čínsky strojársky priemysel si v prvom polroku (H1) viedol dobre, zatiaľ čo jeho inteligentné a zelené iniciatívy získali na sile, uviedla v stredu Čínska federácia strojárskeho priemyslu (CMIF).

slovakia

left justify in out

V prvých šiestich mesiacoch podľa federácie rástli základné produkty, ako sú automobily a elektrické zariadenia, rýchlym tempom. Za uvedené obdobie sa pridaná hodnota automobilového priemyslu zvýšila medziročne o 9,8 percenta. Medzitým CMIF oznámila zvýšenie výroby o približne 61,5 percenta zo 122 druhov mechanických výrobkov, ktoré federácia sleduje.

V prvom polroku zaznamenal strojársky priemysel v krajine novú dynamiku vrátane nových energetických vozidiel (NEV) a priemyselných robotov. Počas uvedeného obdobia vzrástla výroba a predaj NEV o 30,1 percenta a 32 percent oproti predchádzajúcemu roku, zatiaľ čo produkcia priemyselných robotov vzrástla o 9,6 percenta.

Okrem toho CMIF uviedol, že inštalovaná kapacita výroby zelenej energie predstavovala približne 85 percent celkovej novo pridanej inštalovanej kapacity krajiny za prvých šesť mesiacov.

Zameranie sa na kľúčové články a slabé miesta v priemyselnom reťazci a dodávateľskom reťazci, priemysel v posledných rokoch zrýchlil výskum a vývoj (R&D) základných technológií a zariadení, povedal Luo Junjie, výkonný viceprezident federácie.

V prvej polovici roka sa v koncentrácii objavilo množstvo nezávislých výsledkov v oblasti výskumu a vývoja, čím sa ďalej zvýšila odolnosť a úroveň bezpečnosti priemyselného reťazca a dodávateľského reťazca, dodal Luo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Xinhua, Foto: Xinhua / Sun Fanyue
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies