Dajte si pozor: ZSE Energia upozorňuje na škodlivé emaily v jej mene

NETKY.SK • 26 Jún 2024, 18:20 • 2 min
Dajte si pozor: ZSE Energia upozorňuje na škodlivé emaily v jej mene

BRATISLAVA - Možnosť overiť si úhradu svojich pohľadávok majú zákazníci prostredníctvom zákazníckej linky alebo online zákazníckej zóny.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť ZSE Energia zaznamenala v stredu šírenie škodlivých emailov zasielaných v jej mene. Predpokladá, že ide o malvér, ktorý sa šíri prostredníctvom emailu odoslaného z legitímnej emailovej adresy spoločnosti kontakt@zse.sk. Predmet emailu je elektronická faktúra a jeho obsah je zatiaľ neznámy, upozornila hovorkyňa ZSE Energia Katarína Šulíková.

Podobný útok zaznamenala spoločnosť už v apríli tohto roka, keď podvodné emaily s rovnakým názvom predmetu obsahovali prílohu s koncovkou zip, ktorá po otvorení mohla poškodiť počítačový systém prijímateľa. Hovorkyňa preto pripomenula, že svoje faktúry s koncovkou zip nikdy v prílohe emailu neposiela.

Možnosť overiť si úhradu svojich pohľadávok majú zákazníci prostredníctvom zákazníckej linky alebo online zákazníckej zóny. Spoločnosť ZSE Energia sa zaoberá obchodom s elektrinou a plynom v regióne západného Slovenska i mimo neho. Na trh vstúpila v roku 2007 ako dcérska spoločnosť skupiny Západoslovenskej energetiky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: ZSE Energia, Foto: freepik.com
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies