Desivý okamih na olympijských hrách: Pretekár z Etiópie skončil po páde v bezvedomí + VIDEO

NETKY.SK • 8 August 2024, 19:15 • 2 min
Desivý okamih na olympijských hrách: Pretekár z Etiópie skončil po páde v bezvedomí + VIDEO

PARÍŽ - K desivému okamihu došlo pri stredajšom preteku na tri kilometre s prekážkami na olympijských hrách v Paríži. Lamecha Girma z Etiópie totiž spadol a zostal nehybne ležať na trati. Potom, čo sa prebral z niekoľkominútového bezvedomia, bol prevezený do nemocnice na vyšetrenie, informujú francúzske médiá.

slovakia

left justify in out

Stredajšie trojkilometrové preteky s prekážkami na olympijských hrách skončili nešťastne pre Lamecha Girma z Etiópie, ktorý na rovnakom štadióne pred rokom vytvoril svetový rekord. V poslednom kole totiž spadol a skončil na nosidlách. Podľa informácií francúzskeho webu lequipe.fr bol chvíľu v bezvedomí, potom sa prebral a bol prevezený do nemocnice na vyšetrenie.

„Po páde v behu na 3 000 m s prekážkami sa Lamecha Girma dočkal okamžitej starostlivosti lekárskych tímov. V myšlienkach sme s ním a posielame mu prianie skorého uzdravenia,“ uviedli organizátori vo vyhlásení podľa webu The Guardian.

Maroko v stredu získalo prvú medailu na tohtoročných olympijských hrách, keď El Bakkali na trojkilometrovej prekážkovej trati po zlatom z Tokia a dvoch triumfoch na majstrovstvách sveta opäť zvíťazil. Zo svojho tohtoročného maxima zrazil viac ako tri sekundy a bol prvý od roku 1936, kto na tejto trati zopakoval olympijské víťazstvo.

Pre striebro si dobehol Američan Kenneth Rooks a bronz vybojoval Abraham Kibiwot pre Keňu, ktorá je s jedenástimi zlatými medailami najúspešnejšou krajinou v tejto disciplíne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: L'Équipe, The Guardian, Foto: express.co.uk
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies