Efektivita na maxime. Tieto PC doplnky by nemali vo vašej kancelárii chýbať

NETKY.SK • 22 Október 2024, 08:17 • 2 min
Efektivita na maxime. Tieto PC doplnky by nemali vo vašej kancelárii chýbať

Správne zvolené príslušenstvo k počítaču vám pomôže zvýšiť produktivitu a zlepšiť organizáciu práce. Zistite, čo všetko potrebujete na svojom pracovnom stole, aby ste mohli efektívne plniť svoje pracovné úlohy.

slovakia

left justify in out

Základné príslušenstvo k PC

Samozrejmosťou je počítačová myš, ideálne bezdrôtová. V prípade práce na notebooku je vstavanou náhradou touchpad, avšak práve myš umožňuje rýchlejšie a pohodlnejšie ovládanie (pozn. nezabudnite mať po ruke náhradné batérie).
 
Externý monitor je dnes už takmer nevyhnutnosťou v každej modernej kancelárii. Rozširuje pracovnú plochu, eliminuje nutnosť prepínania sa medzi  otvorenými oknami/aplikáciami, a tak zvyšuje produktivitu.
 
Pokiaľ sa často zúčastňujete online stretnutí, oceníte externú webkameru, ktorá v porovnaní so vstavanou kamerou ponúka vyššiu kvalitu obrazu.
 
Keďže takmer všetky dôležité dokumenty sú dnes do veľkej miery v elektronickej podobe, hodiť sa bude aj externý pevný disk (SSD) na ich zálohovanie. Lacnejšou alternatívou sú potom flash disky, majú však menšiu kapacitu.
 
Ak potrebujete pravidelne, jednoducho a rýchlo prenášať fotografie, videá a iné dáta do vášho PC z pamäťovej karty (napr. ak ste profesionálny fotograf, marketingový pracovník tvoriaci obsah a podobne), dôležitým príslušenstvom je multi-čítačka pamäťových kariet.

Napájanie, konektory a batérie

K bezdrôtovému príslušenstvu budete potrebovať aj náhradné batérie – najčastejšie tužkové AA, mikrotužkové AAA alebo gombíkové batérie (najpredávanejšie sú batérie Duracell, Varta alebo GP, ale vybrať si môžete aj z iných overených značiek).
 
Na efektívnu prácu v kancelárii a prenos multimediálneho obsahu je nevyhnutný HDMI kábel (HDMI A - A alebo HDMI A - mini C), ktorý umožňuje pripojenie externého monitora alebo napríklad projektora pre firemné prezentácie a školenia. Ďalej tiež USB káble rôznych typov na nabíjanie mobilných zariadení a prenos dát, prípadne USB hub, ktorý rozširuje možnosti pripojenia ďalších zariadení. 
 
Tip: Nikto netúži po tom, aby sa mu na pracovnom stole povaľovala spleť káblov. Tento problém vám pomôžu vyriešiť nenápadné organizéry na kabeláž.
 
Ak potrebujete pripojiť viac zariadení naraz, zaobstarajte si predlžovačku s viacerými zásuvkami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Ilustračná foto, zdroj: Freepik, článok obsahuje sponzorované odkazy
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies