Elon Musk sa označil za kultúrneho kresťana, Vyzdvihol učenie Ježiša a varuje pred transgender + VIDEO

NETKY.SK • 12 August 2024, 09:15 • 2 min
Elon Musk sa označil za kultúrneho kresťana, Vyzdvihol učenie Ježiša a varuje pred transgender + VIDEO

Miliardár Tesly Elon Musk sa podelil o svoje presvedčenia a poslanie bojovať proti tomu, čo nazýva „vírusom bdelej mysle“.

slovakia

left justify in out

V rozhovore pre The Daily Wire s Jordanom Petersonom sa Musk nazval „kultúrnym kresťanom“ a vyjadril obdiv k Ježišovmu učeniu.

„Aj keď nie som vyslovene nábožný človek, verím, že Ježišovo učenie je dobré a múdre a že je nesmierne múdre nastaviť druhé líce,“ povedal.

Aj keď si niektorí ľudia možno zaslúžia „úder do nosa“, povedal, že nemá cenu hnať sa po pomste.

„V skutočnosti som veľkým zástancom princípov kresťanstva. Myslím si, že sú veľmi dobré," povedal.

Povedal aj to, že kresťanské presvedčenia „vedú k najväčšiemu šťastiu pre ľudstvo, berúc do úvahy nielen súčasníkov, ale aj všetkých ľudí v budúcnosti“.

Musk sa odvolal na list z knihy oddaného ateistu Richarda Dawkinsa, ktorý sa nedávno nazval „kultúrnym kresťanom“. V rozhovore uviedol: „Povedal by som, že som pravdepodobne kultúrny kresťan“ a dodal:„Bol som vychovaný ako anglikán a bol som pokrstený."

Dvojhodinový rozhovor sa ponoril do Muskových názorov na transgender a jeho transgender dieťa, ktoré sa narodilo ako muž, ale teraz sa identifikuje ako žena s menom Vivian Jenna Wilson.

Musk povedal, že „ľudia, ktorí to propagujú, by mali ísť do väzenia“. Musk povedal, že mu nebolo vysvetlené to, že „blokátory puberty sú vlastne len sterilizačné lieky“.

„Stalo sa to jednému z mojich starších chlapcov, kde som bol v podstate oklamaný, aby som podpísal dokumenty pre jedného z mojich starších chlapcov, Xaviera. To bolo skôr, ako som vôbec pochopil, čo sa deje," povedal otec 12-ročného syna.

Miliardár povedal, že odvtedy je odhodlaný zničiť „vírus bdelej mysle".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Rastislav Čižmár
Zdroj/Foto: Daily Wire, ChristianLeaders. JordanPeterson.com.
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies