Erik Kaliňák odhalil detaily o zraneniach Fica: Operácia si vyžadovala zázraky

NETKY.SK • 29 Máj 2024, 12:14 • 2 min
Erik Kaliňák odhalil detaily o zraneniach Fica: Operácia si vyžadovala zázraky

Šéf zboru poradcov premiéra Erik Kaliňák na mítingu v Kysuckom Novom Meste odhalil detaily o zraneniach Roberta Fica, ktoré utrpel po streľbe po výjazdovom rokovaní v Handlovej. Informoval o tom Denník Postoj.

slovakia

left justify in out

Robert Fico mal prestrelené tenké črevo na piatich miestach, povedal šéf zboru poradcov premiéra Erik Kaliňák na mítingu v Kysuckom Novom Meste. Prvýkrát niekto z vládnych predstaviteľov prehovoril o konkrétnych zraneniach premiéra a jeho zasiahnutých orgánoch.
 
"Bol som tam na mieste, rozprával som sa s lekármi a boli to milimetre, ktoré rozhodovali o tom, či dôjde k porušeniu niečoho zásadného a bude to fatálne. Trafilo to tenké črevo tak, že síce bolo päťkrát prestrelené, ale lekári vykonali zázraky,“ povedal Erik Kaliňák na Kysuciach pred svojimi voličmi.
 
 Ako ďalej dodal Erik Kaliňák, podľa chirurgov je poranenie tenkého čreva tým „šťastnejším zranením“, najmä čo sa týka prognózy. Je však vtedy nutné preplachovať vnútro brucha aj pooperačne, keďže existuje riziko sepsy, teda otravy krvi. Lekári sa v takom prípade snažia eliminovať infekcie antibiotikami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ingrid Vrabcová
Zdroj: TA3/Postoj, Foto: Topky/Vlado Anjel
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies