Extrémne horúčavy v Grécku: Zomrelo už viac starších turistov. Ďalší sú nezvestní + VIDEÁ

NETKY.SK • 18 Jún 2024, 19:59 • 4 min
Extrémne horúčavy v Grécku: Zomrelo už viac starších turistov. Ďalší sú nezvestní + VIDEÁ

ATÉNY - Najmenej päť turistov už zomrelo v Grécku, ktoré sužuje mimoriadne teplé počasie, a niekoľko ďalších je nezvestných, vyplýva zo správ gréckych médií. Informáciu priniesla DPA.

slovakia

left justify in out

Všetci turisti, ktorí zomreli alebo sú nezvestní, majú viac než 55 rokov. Grécke médiá informovali najskôr o smrti 67-ročného britského novinára, ktorý sa stratil začiatkom júna na ostrove Symi pri tureckom pobreží a o niekoľko dní bol nájdený mŕtvy. Muž počas prechádzky zišiel z cestičky a skolaboval na mieste, kde ho bolo ťažké nájsť, uviedli grécke úrady.
 
Ďalší dvaja ľudia zomreli na Kréte. Na prechádzke zomrel 80-ročný muž, 70-ročný muž skolaboval na pláži.
 
Na Mathraki, malom ostrove západne od Korfu, zomrel počas prechádzky 55-ročný Američan. Na ostrove Samos pri pobreží Turecka našli mŕtve telo 74-ročného Holanďana, ktorý sa pred niekoľkými dňami sám vybral na prechádzku.

Obrazok
Zdroj: protothema.gr

Na súostroví Kyklady je nezvestný občan Spojených štátov a dve postaršie Francúzky. Američan sa stratil pred vyše týždňom na ostrove Amorgos a Francúzky minulý týždeň pri prechádzke na ostrove Sikinos.
 
Podľa gréckych médií sa niektoré z obetí vydali von do tepla krátko po tom, čo zjedli obed a vypili nejaký alkohol. Iní zase nemali mapu či smartfón alebo sa nachádzali v ťažko dostupnom teréne.
 
Grécky kardiológ Thomas Giannoulis pritom upozornil na to, že mnohí turisti podceňujú prechádzku na priamom slnku a negatívny vplyv na ich organizmus. V čase horúčav sa totiž zvyšuje riziko dehydratácie či prehriatia organizmu. "Toto nebezpečenstvo stúpa s vekom osoby," upozornil Giannoulis.

Obrazok
Zdroj: history.com


twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ingrid Vrabcová
Zdroj: DPA, Foto: greektravel.com
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies