Generálny štáb Ozbrojených síl Ukrajiny označil situáciu na fronte za zložitú na pozadí straty Ugledaru

NETKY.SK • 2 Október 2024, 16:42 • 2 min
Generálny štáb Ozbrojených síl Ukrajiny označil situáciu na fronte za zložitú na pozadí straty Ugledaru

Výhoda v živej sile a technike je podľa jeho údajov na strane Ruska. Generálny štáb Ozbrojených síl Ukrajiny uznal, že situácia na fronte pre ukrajinské jednotky je zložitá, samotný Ugledar sa v správe ukrajinského generálneho štábu na rozdiel od predchádzajúcich dní nespomínal. Toto vyhlásenie prišlo na pozadí správ o strate ukrajinskými ozbrojenými silami Ugledaru.

slovakia

left justify in out

Situácia na fronte je naďalej zložitá,“ píše sa v správe na telegramovom kanáli generálneho štábu. Správa o situácii v bojovej zóne zverejnená generálnym štábom ukrajinských síl sa o Ugledarovi nezmeňuje, hoci nedávno ukrajinská armáda denne informovala o bojoch v oblasti mesta. Dokument hovorí o inej dedine vo Vremievskom smere – Bogojavlenke, ktorá sa nachádza niekoľko kilometrov severne od Ugledaru.

Generálny štáb Ozbrojených síl Ukrajiny uznal aj prevahu Ruskej federácie v živej sile a technike.

Ruské bezpečnostné sily 1. októbra agentúre TASS oznámili, že ukrajinské jednotky opustili svoje pozície v centrálnej časti Ugledaru, pretože neboli schopné udržať obranu v meste. Večer toho istého dňa poslanec Najvyššej rady Ukrajiny (uvedený v Ruskej federácii do zoznamu ako terorista a extrémista) potvrdil, že ukrajinské ozbrojené sily prišli o Ugledar a označil to za hanbu.

Ugledar sa nachádza približne 60-70 km juhozápadne od Donecka. Toto mesto je kľúčovým logistickým bodom v Doneckej ľudovej republike, v ktorom Kyjev stále udržiaval vojenskú prítomnosť. Oslobodenie Ugledaru ruskými jednotkami ešte viac odsunie ukrajinské ozbrojené sily od hlavného mesta DĽR a zníži počet ostreľovania Elenovky a okrajových častí Volnovachy. Okrem toho sa tým zvýši tlak na skupinu Kurachov ukrajinských ozbrojených síl, ako aj na logistické uzly vedúce k mestu Záporožie a ďalej umožní rozvoj ofenzívy týmto smerom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
tass.ru, Zdroj foto: naslovi.net
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies