Harrisová ako prokurátorka nechala zmiznúť video o predaji tiel potratených detí + VIDEO

NETKY.SK • 5 August 2024, 16:20 • 3 min
Harrisová ako prokurátorka nechala zmiznúť video o predaji tiel potratených detí + VIDEO

Minulý týždeň zaplavilo sociálne siete video, na ktorom zamestnanec potratovej organizácie Planned Parenthood diskutuje o predaji častí tiel potratených detí. Záznam sa dostal na svetlo sveta po ôsmich rokoch. V roku 2016 ho skonfiškovala generálna prokurátorka Kalifornie, ktorou bola v tom čase Kamala Harrisová.

slovakia

left justify in out

Päťminútové video zachytáva rozhovor medzi osobou identifikovanou ako Stacy De-Linoválekárska riaditeľka pre potratové služby newyorskej pobočky Planned Parenthood – a reportérkou v utajení z Centra pre medicínsky pokrok (CMP).

Zdá sa, že De-Linová počas rozhovoru pripúšťa nekalé obchodné praktiky. Reportérka jej vo videu hovorí, že by jej za pečeň dieťaťa mohla zaplatiť „1 000 až 1 500 dolárov“.

„Áno, to je skvelé,“ odpovedá De-Linová. „Myslím si, že ľudia, ktorí to ešte musia schváliť, budú z takéhoto finančného stimulu veľmi šťastní,“ uvádza sa vo videu, ktoré zdieľa CMP.

Harrisovej úrad skonfiškoval zábery pri razii v kalifornskom dome prezidenta CMP Davida Daleidena v roku 2016, dva týždne po stretnutí s predstaviteľmi Planned Parenthood. Organizácia výslovne požiadala o zabavenie počítačov použitých na tajné videá.

Daleiden teraz prízvukuje, že už z prvého videa je jasné, prečo sa ich potratová organizácia snažila osem rokov za každú cenu utajiť. „Venovali roky a milióny dolárov daňových poplatníkov snažiac sa zabezpečiť, aby priznania na týchto tajných nahrávkach nikdy neuzreli svetlo sveta,“ povedal Daleiden pre The Daily Wire. Dodal, že celé video je „príliš usvedčujúce na to, aby sa dalo vysvetliť“.

Konzervatívna republikánka Marjorie Taylor Greeneová záznam tento rok získala prostredníctvom súdneho predvolania. Postupne z neho zverejňovala kratšie úryvky, celú verziu napokon zverejnila minulý týždeň.

Planned Parenthood ani De-Linová neodpovedali na žiadosť o komentár.

Oficiálna kandidátka Demokratickej strany na prezidentku USA Kamala Harrisová urobila z potratov kľúčovú súčasť svojej kampane. Počas svojej kariéry získala od propotratovej lobby dary v hodnote desiatok tisíc dolárov.

V roku 2020 vydala organizácia Planned Parenthood Action reklamnú kampaň, v ktorej Harrisovú nazvala „NAŠOU šampiónkou v oblasti reprodukčného zdravia“. V tom istom roku potratová organizácia uverejnila článok s názvom „Deväť dôvodov, prečo milovať Kamalu Harrisovú“.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Daily Wire, Catholic News Agency, Foto: CBS News
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies