Harrisová bude pekelne dobrá prezidentka, povedal Biden na predvolebnom brífingu v Marylande

NETKY.SK • 16 August 2024, 15:48 • 2 min
Harrisová bude pekelne dobrá prezidentka, povedal Biden na predvolebnom brífingu v Marylande

MARYLAND - Viceprezidentka Kamala Harrisová a prezident Joe Biden sa na spoločnom podujatí objavili po prvý raz, odkedy prezident ukončil svoju kandidatúru na druhé funkčné obdobie a Harrisová ho nahradila na poste demokratického kandidáta.

slovakia

left justify in out

Udalosť, ktorá sa konala neďaleko Washingtonu DC, sa uskutočnila v čase, keď Donald Trump hovoril na tlačovej konferencii v New Jersey - jeho druhej predvolebnej udalosti za posledné dva dni.

Demokratická udalosť vo štvrtok oslavovala novo ohlásenú dohodu Bidenovej administratívy o znížení nákladov na 10 bežných liekov na predpis pre milióny Američanov. Ponúkla tiež letmý pohľad na dynamiku páru, týždne do nového usporiadania volebnej listiny strany.

Biely dom uviedol, že na štvrtkovom zhromaždení v Upper Marlboro v štáte Maryland - bašte demokratov - sa zúčastnilo približne 2300 ľudí. "Mám neuveriteľného partnera v pokroku, ktorý sme dosiahli," povedal prezident. "Bude z nej pekelne dobrá prezidentka."

"V tejto miestnosti je veľa lásky k nášmu prezidentovi," povedala Harrisová. "Málo lídrov v našej krajine urobilo viac v toľkých otázkach, vrátane rozšírenia prístupu k dostupnej zdravotnej starostlivosti, ako Joe Biden," dodala.

Tisíce ľudí stáli v letných horúčavách v rade, aby mali možnosť vidieť hovoriť Bidena a Harrisovú.
Tisíce ľudí stáli v letných horúčavách v rade, aby mali možnosť vidieť hovoriť Bidena a Harrisovú.
Zdroj: Getty Images

Je to posledná zo série podujatí, ktoré pani Harrisová hostila a ktoré prilákali veľké davy priaznivcov, čo znamená výrazný posun v energii v prezidentských voľbách. Harrisová sa však otázkam médií do značnej miery vyhýbala a odkedy sa stala kandidátkou svojej strany, ešte si nestihla sadnúť na pohovor.

Nadšenie jej priaznivcov sa prejavuje aj v údajoch z prieskumov. Nedávny prieskum z Cookovej politickej správy naznačuje, že Harrisová vymazáva vedúce pozície bývalého prezidenta Donalda Trumpa vo voľbách v Arizone, Michigane, Pensylvánii a Wisconsine.

Predtým, ako prezident a viceprezidentka vystúpili na pódium, niektorí priaznivci viedli dav v spevoch z Howard University – historickej černošskej univerzity, ktorú Harrisová navštevovala vo Washingtone DC. Mnohí priaznivci viceprezidenta si obliekli ružovú a zelenú, farby Alpha Kappa Alpha Sorority (AKA), ku ktorým Harrisová patrila.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: BBC, Foto: France 24 / AFP / Brendan Smialowski
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies