Harrisová je opica s granátom a starý otec Biden rukojemníkom, vysmievajú sa Rusi kandidátom v USA

NETKY.SK • 25 Júl 2024, 11:48 • 2 min
Harrisová je opica s granátom a starý otec Biden rukojemníkom, vysmievajú sa Rusi kandidátom v USA

MOSKVA - Rusko nenechalo bez povšimnutia zmeny v americkej Demokratickej strane, za ktorú v jesenných voľbách nebude kandidovať prezident Joe Biden. Toho propagandisti Kremľa označili za dedka a rukojemníka, jeho potenciálnu nástupkyňu a viceprezidentku Kamalu Harrisovú zase prirovnávali k opici s granátom.

slovakia

left justify in out

Téma amerických prezidentských volieb rezonuje aj v Rusku. A nielen kvôli bezprecedentným ťahom v kampani, ale aj preto, že Rusko je s USA už dlhší čas vo veľmi zlom vzťahu kvôli invázii Kremľa na Ukrajinu.

„Kamala Harrisová s jadrovým tlačidlom je horšia ako opice s granátom,“ vyhlásil vo vysielaní programu známeho ruského propagandistu Vladimira Solovjova jeden z pozvaných hostí. Údajne malo ísť o pedagóga Moskovskej štátnej univerzity Andreja Sidorova.

Solovjov program na kanáli Rossija-1 je takmer vždy plný urážok namierených k Ukrajine, európskym mocnostiam či práve k USA a ich vrcholným predstaviteľom.

Podobne potom Solovjov a spol. komentovali končiacu hlavu štátu Bidena. „Možno sa ráno prebudil a povedali mu (demokrati), že už nekandiduje,“ povedal Solovjov vo vysielaní a hneď na to dodal odkaz pre amerického prezidenta: „Dedko, ak ťa vzali ako rukojemníkov, mrkni.“ V nasledujúcej reportáži dokonca zaznelo, že Biden „mohol zomrieť“.

Tlačová hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Marija Zacharovová zašpekulovala, že Biden nestál za svojim vyhlásením o odstúpení z kampane. „Otázka je, či ho vôbec čítal a podpísal,“ doplnila Zacharovová.

Hovorkyňa ruskej diplomacie sa len o pár desiatok hodín skôr pustila do americkej vládnucej moci, ktorú obvinila, že Bidena odstavuje neoprávnene. „Ďalším krokom by malo byť vyšetrovanie amerických médií a politických kruhov, ktoré skryli pravý stav udalostí ohľadom jeho mentálneho stavu, manipulovanie verejnej mienky a hranie do kariet jednej zo strán,“ cituje Zacharovovú tlačová agentúra TASS.

 

Harrisová ako nové boxovacie vrece Ruska

Útoky na Harrisovú zo strany Ruska si všimol známy portál Politico, ktorý svoj článok o tomto ťahu titulkuje ako „Nové boxovacie vrece Ruska: Kamala Harrisová“.

Okrem Zacharovovej sa ku koncu Bidena vyjadril aj Kremeľ. Tlačový hovorca ruského autoritárskeho prezidenta Vladimíra Putina Dmitrij Peskov uviedol, že podľa vládcu Kremľa bol Biden „predvídateľnejším kandidátom“, a tým pádom bol „pre Rusko preferovaným“.

Jedným dychom však mal Peskov povedať, že na určenie, kto bude budúcim americkým prezidentom, je stále skoro. „Máme štyri mesiace do volieb, a to je veľmi dlhá doba, počas ktorej sa môže veľa zmeniť. Musíme byť trpezliví a zblízka sledovať, čo sa stane ďalej,“ uviedol Putinov hovorca.

Upresnil aj hlavné ciele Kremľa. „Našou prioritou je dosiahnuť ciele špeciálnej vojenskej operácie,“ povedal Peskov s odkazom na ruskú inváziu na Ukrajinu začatú pred viac ako dvoma rokmi. USA vo vojne stoja za Ukrajinou, ktoré poslali rad vojenskej výzbroje v hodnote miliárd dolárov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: CNN, Politico, TASS, Foto: Profimedia.cz
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies