BRATISLAVA - Táto nátierka má úžasnú farbu a ešte lepšiu chuť
Potrebné suroviny: 1 menšia Hokkaido tekvica, 1 PL neochutenej Lučiny, soľ, mleté čierne korenie, kari korenie, čerstvé bylinky (tymián, oregano)
Príprava receptu: Tekvicu umyjeme, osušíme, pokrájame na štvrťky, dáme na pekáč s papierom na pečenie a v rúre zohriatej na 180 stupňov upečieme domäkka (asi 30 minút). Po upečení necháme čiastočne vychladnúť a oddelíme dužinu od šupky (môžete použiť aj šupku, ale nátierka nebude taká jemná). Vložíme do mixéra, prídáme zvyšné suroviny a vymixujeme na hladkú hmotu. Podávame s čerstvým chlebom.
Dobrú chuť!
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies