HRÔZA na lanovke v Taliansku: Kabínka sa uvoľnila, turisti HODINY viseli nad priepasťou + VIDEO

NETKY.SK • 29 Júl 2024, 18:04 • 2 min
HRÔZA na lanovke v Taliansku: Kabínka sa uvoľnila, turisti HODINY viseli nad priepasťou + VIDEO

TOFANA DI MEZZO - Pre poruchu lanovky turisti viseli v obrovskej výške. Záchrany sa dočkali po dlhých hodinách.

slovakia

left justify in out

Počas uplynulého víkendu zažilo približne tridsať turistov chvíle hrôzy. Incident sa udial na hore Tofana di Mezzo v nadmorskej výške 3 244 metrov. Informoval o tom taliansky server Corriere Della Sera.

Keďže v horách sa zhoršilo počasie, rozhodli sa vrátiť lanovkou dole z hory. Ich jazda sa však takmer okamžite po štarte z vrcholovej stanice skončila. Kabínka lanovky sa uvoľnila a ostala stáť už po pár metroch.

Lanovka sa dvakrát samovoľne pohla a uväznení pasažieri to prirovnali pocitu voľného pádu. Našťastie zafungoval bezpečnostný systém a kabínka sa tak nerútila nekontrolovane smerom k spodnej stanici.

Cestujúcim neostávalo nič iné, len čakať v kabínke, ktorú hojdali poryvy vetra. Technikom sa napokon nešťastníkov podarilo dostať do bezpečia o 20.00 hodine, teda po štyroch hodinách, ktoré strávili visiac vo veľkej výške.

Podľa úradov technickú poruchu spôsobil úder blesku. "Bezpečnostné zariadenia sa aktivovali okamžite, čo dokazuje, že všetko dokonale fungovalo," povedal starosta neďalekého mesta Cortina.

Corriere Della Sera pripomína, že hoci turisti prežili niekoľko hodín v strachu, našťastie sa nezopakovalo nešťastie z roku 2021, kedy sa v talianskom stredisku Stresa Mottarone zrútila kabína lanovky. Pri nehode vtedy zahynulo štrnásť ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Corriere Della Sera, Ilustračné foto: rozhlednajested.cz
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies