Jachting: Louis Vuitton 37th America's Cup v Barcelone + VIDEO

NETKY.SK • 18 Október 2024, 18:52 • 3 min
Jachting: Louis Vuitton 37th America's Cup v Barcelone + VIDEO

Pozrite si naživo najprestížnejšie závody Jachtingu na svete. More je súčasťou každodenného života v hlavnom meste Katalánska, ktoré je vášnivým športovcom a hostilo významné športové podujatia vrátane majstrovstiev sveta vo futbale v roku 1982 a olympijských hier v roku 1992. Tento rok sa tu koná najprestížnejšia súťaž v jachtingu a najstaršie športové podujatie na svete: Americký pohár.

slovakia

left justify in out

Súťaž pozostáva z rôznych pretekov, ktoré vyvrcholia finálovým zápasom v októbri. Predbežné regaty sa konajú ako príprava na Pohár Louisa Vuittona. Zúčastnené tímy súťažia o právo vyzvať obhajcu, aktuálneho držiteľa pohára, tím Emirates Team New Zealand.

Súťaž sa končí 37. zápasom o Pohár Louisa Vuittona, finálovým duelom, v ktorom sa Novozélanďania stretnú s víťazom tejto regaty, aby rozhodli o držiteľovi prestížnej trofeje. Proti Novozélanďanom sa postavia tímy INEOS Britannia (Spojené kráľovstvo), Alinghi Red Bull Racing (Švajčiarsko), Luna Rossa Prada Pirelli (Taliansko), New York Yacht Club American Magic (USA) a Orient Express Racing Team (Francúzsko). Súťažiť budú na lodiach AC75, známych ako „námorná formula 1“, ktoré využívajú najnovšiu technológiu a umožňujú dosahovať rýchlosť viac ako 100 km/h.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ján Sikoriak
Zdroj: barcelonaturisme, Foto: X / Cupinfo
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies