SHMÚ a SVP posilňujú spoluprácu: Spoločná výmena dát a údržba meracích zariadení

NETKY.SK • 27 August 2024, 16:17 • 2 min
SHMÚ a SVP posilňujú spoluprácu: Spoločná výmena dát a údržba meracích zariadení

BRATISLAVA - Dohoda stanovuje, že SVP zaplatí SHMÚ za poskytované dáta takmer 140 000 eur, pričom v tejto hodnote SVP zrealizuje práce na údržbe meracích zariadení.

slovakia

left justify in out

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) a Slovenský vodohospodársky podnik (SVP) uzavreli dohodu o spolupráci pri výmene dát a údržbe meracích zariadení. Informáciu potvrdil hovorca SVP Marián Bocák.

"SVP má záujem získať hydrologické a klimatologické údaje, ktoré sú dôležité pri predpovediach a prevencii pred povodňami," vysvetlil Bocák. SHMÚ zase plánuje realizovať udržiavacie práce v okolí vodomerných profilov a opravovať meracie zariadenia, ktoré vlastní.

"Tento obchodný vzťah je dôležitým krokom v odborných vzťahoch a verím, že spolupráca prispeje k obojstrannému skvalitneniu činností vyplývajúcich z platnej vodohospodárskej legislatívy," uviedol generálny riaditeľ SHMÚ Vasil Penev.

Dohoda stanovuje, že SVP zaplatí SHMÚ za poskytované dáta takmer 140 000 eur, pričom v tejto hodnote SVP zrealizuje práce na údržbe meracích zariadení.

"Údaje od SHMÚ sú nevyhnutné pre aktualizáciu manipulačných poriadkov vodných stavieb a pri riešení problematiky bezpečnosti vodných stavieb počas povodňových zaťažení, napríklad pre Liptovskú Maru a Horné Orešany," doplnil generálny riaditeľ SVP Jozef Moravčík.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: SHMÚ, SVP, Foto: freepik.com
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies