Jaslovské Bohunice: V elektrárni HORELO! Aká je príčina?

NETKY.SK • 20 August 2024, 09:46 • 2 min
Jaslovské Bohunice: V elektrárni HORELO! Aká je príčina?

JASLOVSKÉ BOHUNICE - Lokalitní inšpektori Úradu jadrového dozoru SR (ÚJD SR) po preverení stavu na mieste potvrdzujú, že jadrová bezpečnosť nebola udalosťou ohrozená. Príčina vzniku požiaru sa aktuálne zisťuje.

slovakia

left justify in out

V pondelok skoro ráno došlo v jadrovej elektrárni Jaslovské Bohunice k prevádzkovej udalosti, pri ktorej sa vznietili olejové výpary nad jednou z turbín 3. bloku. Ako informuje Úrad jadrového dozoru Slovenskej republiky, jadrová bezpečnosť nebola udalosťou ohrozená.

"Dnes bol ráno o 5.19 hod. na sekundárnej časti 3. bloku EBO V2 po spozorovaní lokálneho zadymenia obslužným personálom odstavený turbogenerátor číslo 31. Lokálne vzplanutie olejových pár na telese parnej turbíny bolo okamžite uhasené ručným hasiacim prístrojom," informoval o tom Úrad jadrového dozoru Slovenskej republiky (ÚJD SR) na svojom webe.

Po odstavení turbíny bol podľa ÚJD SR výkon reaktora automatickým regulátorom znížený na 52 % nominálneho výkonu a blok je aktuálne v prevádzke s jedným turbogenerátorom. 

"Lokalitní inšpektori ÚJD SR po preverení stavu na mieste potvrdzujú, že jadrová bezpečnosť nebola udalosťou ohrozená. Príčina vzniku požiaru sa aktuálne zisťuje," dodáva ÚJD SR.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: ÚJD SR, Foto: seas.sk
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies