Koš: Objavili dve mŕtve telá v banskej šachte!

NETKY.SK • 16 September 2024, 16:17 • 2 min
Koš: Objavili dve mŕtve telá v banskej šachte!

PRIEVIDZA - Záchranári sa zlanili do hĺbky asi desať až dvanásť metrov, kde objavili dve telá. Pokúšali sa mužov oživiť, ale už nejavili známky života.

slovakia

left justify in out

Dvoch mužov bez známok života našli v pondelok v banskej šachte v obci Koš, okres Prievidza. Polícia začala trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia, informovala trenčianska krajská polícia na sociálnej sieti.

"Táto šachta bola už dva roky uzatvorená, hĺbke približne osem metrov bola zistená nízka hladina kyslíka," priblížili policajti.

Na určenie presnej príčiny smrti nariadili súdnu pitvu. "Príčiny a okolnosti tejto tragickej udalosti sú predmetom vyšetrovania," doplnila polícia.

Riaditeľ Hlavnej banskej záchrannej stanice v Prievidzi, Stanislav Paulík, uviedol, že muži si v stene zabezpečenej šachty urobili dieru.

"Strážna služba, ktorá mužov našla, kontaktovala banských záchranárov. Záchranári sa zlanili do hĺbky asi desať až dvanásť metrov, kde objavili dve telá. Pokúšali sa mužov oživiť, ale už nejavili známky života," vysvetlil Paulík.

Potvrdil tiež, že na mieste bola nízka koncentrácia kyslíka. Paulík ozrejmil, že incident v Koši riešili aj v sobotu, keď tam prichytili pravdepodobne iných mužov kradnúť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: KR PZ v Trenčíne, Foto: bratislavak.sk
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies