Košice: Cez víkend sa uskutočnia Letecké dni, predstavia sa najlepší letci z rôznych krajín

NETKY.SK • 6 September 2024, 18:04 • 2 min
Košice: Cez víkend sa uskutočnia Letecké dni, predstavia sa najlepší letci z rôznych krajín

KOŠICE - Súčasťou podujatia bude aj sprievodný program pre dospelých a deti.

slovakia

left justify in out

Medzinárodnú leteckú šou prinesú Letecké dni Košického kraja 2024, ktoré sa budú konať počas soboty a nedele (7. - 8. 9.) na košickom letisku. Návštevníci budú mať možnosť vidieť prúdových stíhačov, špičkových akrobatov, letecké skupiny a vzdušné sily slovenskej armády.

"Tešiť sa môžete na lietadlá zo Slovenska, Maďarska, Poľska, Rumunska, Česka, Talianska a Litvy," informoval Košický samosprávny kraj (KSK) s tým, že ide o najväčšiu leteckú udalosť na Slovensku v tomto roku. Podujatie organizuje Aeroklub Košice spolu s KSK a Košice Región Turizmus.

Premiéru bude mať stíhačka TS-11 Iskra z Poľska a tiež bývalý majster sveta a Európy v kategórii freestyle Jurgis Kairys z Litvy, ktorý predvedie svoje schopnosti s lietadlom Su-31. Po prvýkrát sa predstavia aj Vzdušné sily Ozbrojených síl SR s lietadlom C-27J Spartan. Na oblohe budú vidieť aj sovietsku stíhačku MIG-15, lietadlá L-29 Delfín, L-39 Albatros, Su-29, Jak-52, Jak-55 a Viper SD-4. Domáca skupina Retro Sky Team napodobní letecké boje z II. svetovej vojny a ukážu sa aj vrtuľníky.

"Teší ma, že história tohto podujatia úspešne pokračuje a letecké dni každý rok prinášajú obľúbené lietadlá a premiérové vystúpenia zo zahraničia," vyjadril sa predseda KSK Rastislav Trnka a dodal, že ide o jedno z najvýznamnejších podujatí v Košickom kraji.

Súčasťou podujatia bude aj sprievodný program pre dospelých a deti. Tento rok organizátori nadviazali spoluprácu s košickou organizáciou Úsmev ako dar a plánujú podporiť rodiny v núdzi. "Som rád, že podujatie má tento rok aj charitatívny rozmer. Verím, že spoločne pomôžeme rodinám, ktoré to potrebujú," uviedol organizátor Tibor Mačuga.

Dopravný podnik mesta Košice (DPMK) oznámil, že počas víkendu od 8:00 do 17:00 h bude linka číslo 23 posilnená a bude premávať v 30-minútovom intervale na predĺženej trase medzi Staničným námestím, letiskom a Aeroklubom. "Kyvadlová doprava bude premávať podľa potreby medzi letiskom a Aeroklubom," dodala hovorkyňa DPMK Vladimíra Bujňáková.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: KSK, Foto: freepik.com
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies