Košice: Športové kluby si prerozdelia dotácie vo výške 360-tisíc eur

NETKY.SK • 26 August 2024, 11:33 • 2 min
Košice: Športové kluby si prerozdelia dotácie vo výške 360-tisíc eur

KOŠICE - Okrem športových klubov rozhodla Mestská rada aj o dotáciách pre občianske združenia, ktoré sa starajú o túlavé a týrané spoločenské zvieratá.

slovakia

left justify in out

Viac ako 80 záujmových a občianskych združení, vrátane športových klubov v Košiciach, by si mohlo rozdeliť dotácie v hodnote 360 000 eur. "Mestská rada v Košiciach schválila poskytnutie týchto nenávratných dotácií na aktuálny rok," informovalo mesto Košice.

O dotáciách bude v najbližších dňoch rokovať mestské zastupiteľstvo. Ak poslanci dotácie odsúhlasia, kluby a združenia by mohli získať finančné prostriedky začiatkom jesene. Najväčšiu dotáciu, takmer 31-tisíc eur, by mohol získať futbalový klub FC Košice.

Mesto tiež priblížilo proces prideľovania dotácií. "Oddelenie športu a mládeže košického magistrátu zverejnilo v polovici júna výzvu pre kluby. Tie mohli svoje žiadosti o dotácie z fondov mládežníckeho športu, športových aktivít a mládežníckeho futbalu podať do 1. júla," uviedlo mesto.

Vedúci oddelenia športu a mládeže, Mário Švec, zdôraznil, že požiadavky na prideľovanie dotácií boli nastavené v súlade so zákonom o športe a ďalšími predpismi, aby sa zabezpečila maximálna transparentnosť a objektivita.

Primátor Košíc Jaroslav Polaček podčiarkol dôležitosť nadštandardných podmienok pre športové vyžitie obyvateľov a celkový rozvoj športu v meste.

"Každý rok investujeme do športu milióny eur a úspešne sa zapájame do rôznych výziev," povedal Polaček a spomenul napríklad otvorenie Košickej futbalovej arény, NTC pre tenis a bedminton, športovú halu na Želiarskej ulici, ako aj prebiehajúcu obnovu Steel Arény a práce na Národnom olympijskom centre plaveckých športov.

Okrem športových klubov rozhodla Mestská rada aj o dotáciách pre občianske združenia, ktoré sa starajú o túlavé a týrané spoločenské zvieratá. Ak mestské zastupiteľstvo dotácie schváli, Malá farma Košice by mohla získať 13 300 eur, Únia vzájomnej pomoci ľudí a psov vyše 19 000 eur a OZ Srdce pre mačky 17 500 eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Mesto Košice, Ilustračné foto: freepik.com
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies