Krvavá UFC 307: Nezastaviteľný Alex Pereira láme rekordy! + VIDEO

NETKY.SK • 7 Október 2024, 10:43 • 3 min
Krvavá UFC 307: Nezastaviteľný Alex Pereira láme rekordy! + VIDEO

Delta Center v Salt Lake City bolo v sobotu svedkom toho, ako Alex Pereira v hlavnom zápase UFC 307 v štvrtom kole knokautoval Khalila Rountreeho Jr. a po tretí raz si udržal titul vo váhe do 93kg. Zaujímavo dopadli aj zvyšné zápasy na karte.

slovakia

left justify in out

Ako sme spomínali už v predošlom článku, ak by Alex Pereira vyhral sobotný duel proti Khalilovi počas eventu UFC 307, Salt Lake City, zlomil by tým hneď niekoľko ďalších rekordov.
A veruže sa rekordy lámali. Celá karta bola nabitá extrémne vyrovnanými zápasmi.

Alex Pereira bol počas celého zápasu trpezlivý a svojimi údermi demoloval Khalila Rountreeho, ktorý sa snažil odpovedať tvrdými spätnými údermi a na chvíľu sa zdalo, že šampiónovi ublížil, keď mu po údere do tváre skúsil podlomiť nohy.

Alex Pereira však nezúfal a naďalej trestal svojho súpera, čo sa odzrkadlilo aj v konečných štatistikách, keď mu bolo zasadených 129 úderov, z toho 127 silových, kým Khalil Rountree ich mal iba 62, z toho 61 silových.

 

Zápas sa dostal do štvrtého kola, ktoré veru by len málo fanúšikov predpovedalo, keď bol zápas ohlásený. Ako zápas pokračoval, Pereira ohrozoval Rountreeho nohu tvrdými kopmi. V štvrtom kole sa Pereira zamerall na Rountreeho dobité oko. Zasadzoval údery a potom prišlo masívne koleno, ktoré bolo začiatkom Američanovho konca. Pereira zasiahol Rountreeho viacerými údermi do brady, lakťami, ktoré ho rozkolísali, a ďalšími kolenami.

Zbitý Rountree nemal inú možnosť ako padnúť na zem po údere kolenom a zásahu do tela. „Vojnový kôň“ ukončil svoju sériu piatich víťazstiev. Pereira vyhral piaty zápas v rade. V ďalšom období by sa mohol vrátiť do strednej alebo ťažkej váhy, ale možno zostane v poloťažkej. Jeho ďalším potenciálnym súperom je Magomed Ankalajev, ktorý je v rebríčku divízie na druhom mieste.

 

obrazok
Titulový duel medzi američanom a brazílčanom priniesol extrémnu dávku akcie.
Zdroj: Getty Images
obrazok
Poatan a jeho tvrdé koleno.
Zdroj: Getty Images
obrazok
Khalil ukázal bojového ducha a vydržal s mocným Pereirom do 4. kola.
Zdroj: Getty Images

Výsledky UFC 307

V druhom titulovom zápase večera, Julianna Peña získala opasok v bantamovej váhe od Raquel Pennington na základe Split Decision (rozdielne názory rozhodcov, berie sa väčšinový).

Na hlavnej karte, Mario Bautista šokoval veterána Joseho Alda v bantamovej váhe taktiež na split decision. Roman Dolidze v strednej váhe ukončil Kevina Hollanda technickým knokautom v prvom kole a Kayla Harrison zvíťazila jednomyseľným rozhodnutím a stala sa vyzývateľkou na titul v bantamovej váhe žien.

Na Prelims karte Joaquin Buckley knokautoval Stephena Thompsona v treťom kole. Iasmin Lucindo porazila Marinu Rodriguez, taktiež na split decision v ženskej slamovej váhe. Alexander Hernandez v ľahkej váhe porazil Austina Hubbarda na split decision a Cesar Almeida porazil Ihora Potieria jednomyseľným rozhodnutím v strednej váhe.

Na Early Prelims alebo v prvom predkole, Ryan Spann podľahol Ovince Saint Preuxovi v poloťažkej váhe gilotínou. Tecia Pennington porazila Carlu Esparzo jednomyseľným rozhodnutím v ženskej slamovej váhe v zápase, ktorý znamenal odchod „Cookie Monster“ do dôchodku; a Court McGee podľahol Timovi Meansovi v prvom kole vo welterovej váhe.

    




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ján Sikoriak
Zdroj: ESPN,SportingNews, Foto: Getty Images
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies