Liptovský Mikuláš: Postavia nový mestský bytový dom pre mladé rodiny

NETKY.SK • 5 September 2024, 09:03 • 2 min
Liptovský Mikuláš: Postavia nový mestský bytový dom pre mladé rodiny

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - Bytový dom bude určený pre mladé rodiny s deťmi a ponúkne 26 bytov bežného štandardu. Radnica aktuálne pracuje na výbere projektanta, ktorý má do konca roka vypracovať projektovú dokumentáciu.

slovakia

left justify in out

V blízkosti mestských nájomných bytoviek na Ulici Eduarda Penkalu v Liptovskom Mikuláši - Palúdzke bude postavený nový bytový dom. "Výstavba by sa mohla začať už na jeseň budúceho roka," potvrdil primátor Ján Blcháč.

Bytový dom bude určený pre mladé rodiny s deťmi a ponúkne 26 bytov bežného štandardu. Radnica aktuálne pracuje na výbere projektanta, ktorý má do konca roka vypracovať projektovú dokumentáciu.

"Podľa harmonogramu by mali v nasledujúcom roku prebehnúť všetky potrebné administratívne kroky, ako stavebné povolenie, verejné obstarávanie zhotoviteľa stavby a riešenie financovania," vysvetlil primátor.

Na výstavbu plánujú požiadať o dotáciu z Ministerstva dopravy a počítajú aj s podporou zo Štátneho fondu rozvoja bývania. Radnica okrem toho pripravuje obnovu už existujúcej ubytovne pri železničnej stanici.

"Tento dom s 32 izbami nižšieho štandardu, kde bývajú sociálne slabší obyvatelia, je potrebné prerobiť," dodal Blcháč.

Ďalšie plány mesta zahŕňajú zateplenie mestského bytového domu pre zdravotne znevýhodnených na Ulici Jura Janošku a mestského bytového domu na Palúčanskej ulici, a to do konca roku 2026.

Podľa Romany Nemcovej z kancelárie vedenia mesta má Liptovský Mikuláš aktuálne 600 nájomných bytov, pričom všetky sú obsadené. "Sociálny odbor mestského úradu eviduje 151 žiadostí o mestský nájomný byt," spresnila Nemcová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Mesto Liptovský Mikuláš, Foto: freepik.com
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies