Macron sa spojil s ľavičiarmi, len aby porazil Le Penovú: Spojím sa s kýmkoľvek

NETKY.SK • 3 Júl 2024, 11:04 • 2 min
Macron sa spojil s ľavičiarmi, len aby porazil Le Penovú: Spojím sa s kýmkoľvek

PARÍŽ - Prezident Macron sa spája s ľavičiarmi, ktorí napríklad aj propagujú odchod Francúzska z NATO. Francúzska protiimigračná strana Národné združenie (RN) síce získala v prvom kole parlamentných volieb každý tretí hlas, k volebnému úspechu v druhom kole počas tohto víkendu to však možno nemusí stačiť. Formuje sa proti nej nesúrodá koalícia odporcov.

slovakia

left justify in out

Podľa prezidenta Emmanuela Macrona, ktorý sa považuje za liberála, treba strane Marine Le Penovej rozhodne zablokovať cestu k moci. „Ani jeden hlas nesmie ísť extrémnej pravici,“ vyhlásil Macron. 

 

Avšak za akú cenu?

Francúzsky prezident sa za týmto účelom paktuje s radikálnou ľavicou, ktorej významný predstaviteľ Jean-Luc Mélenchon nasáva hlasy okrem iného aj tým, že žiada vystúpenie svojej krajiny zo Severoatlantickej aliancie. Jeho strana Nepoddajné Francúzsko je podľa mnohých Francúzov ešte extrémistickejšie ako RN, desia sa jej aj ľavicoví socialisti. Podporuje militantné palestínske hnutie Hamas, bojuje za kratší pracovný týždeň, fandí aj anarchistom a plánuje znárodňovanie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: iDNES.cz, Foto: The Times Of Israel / AFP / Ludovic Marin
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies