MAMMAL jedinečný turnaj pre talenty v MMA. Nechýbala ani hviezda z UFC! + VIDEO

NETKY.SK • 23 September 2024, 16:26 • 3 min
MAMMAL jedinečný turnaj pre talenty v MMA. Nechýbala ani hviezda z UFC! + VIDEO

V sobotu 21. septembra 2024 sa v Nitre vo Fight School Sparta odohral ďalší očakávaný turnaj pod hlavičkou organizácie Mammal, ktorý opäť prilákal veľké množstvo fanúšikov.

slovakia

left justify in out

Séria Mammal je známa svojím dynamickým prostredím, kde sa na každom podujatí stretáva čoraz viac amatérskych zápasníkov aj priaznivcov MMA. Tento turnaj nebol výnimkou – priestory boli plné a nadšenci MMA so zatajeným dychom sledovali, ako sa nádejní bojovníci z rôznych váhových kategóriách postavili zoči-voči súperom.

Diváci boli svedkami skvelých zápasov, v ktorých mladí zápasníci ukázali obrovský potenciál. Tvrdé údery, dynamické techniky na zemi a taktické súboje zabezpečili podujatiu jedinečnú športovú atmosféru.

Tomáš „Bolo“ Meliš v roli rozhodcu
Tomáš „Bolo“ Meliš v roli rozhodcu
Zdroj: Maroš Bednár

Na podujatí sa objavili aj známe tváre zo sveta MMA. Medzi nimi nechýbal Tomáš „Bolo“ Meliš, známy zo série Oktagon, ktorý zápasy sledoval priamo z klietky ako jeden z rozhodcov. Matej Király, bojovník spojený s organizáciou FNC, taktiež priviedol svojich zverencov a predviedol svoje zručnosti ako tréner.

V rámci turnaja sa diváci dočkali aj prítomnosti Martina „Badysa“ Budaya, ktorý ako druhý Slovák v histórii dostal zmluvu v prestížnej UFC. Jeho prítomnosť bola inšpiráciou pre mladých bojovníkov a dôkazom, že tvrdá práca a odhodlanie vedú k úspechu aj na medzinárodnej scéne.

Martina „Badys“ Buday
Martina „Badys“ Buday
Zdroj: Maroš Bednár

Keď som ja začínal tak som takúto možnosť nemal, keďže tá amatérska liga ešte na takejto úrovni nefungovala. Páči sa mi akým smerom sa to uberá a že to rok čo rok stále rastie. Je to veľmi dobré pre celé slovenské MMA že tu niečo takéto máme” povedal Martin “Badys” Buday, UFC zápasník v ťažkej váhe.

Takéto podujatia zohrávajú kľúčovú úlohu v budovaní MMA komunity na Slovensku. Mammal turnaje ponúkajú mladým bojovníkom možnosť prezentovať svoje schopnosti pred širokým publikom a naberať cenné skúsenosti. Turnaj vo Fight School Sparta bol nielen príležitosťou pre fanúšikov vidieť zápasy vysokej úrovne na amatérskej scéne, ale aj potvrdením, že MMA sa na Slovensku rýchlo stáva jedným z najpopulárnejších bojových športov.

Týmto turnajom sme začali novú sezónu 2024/2025. Dnes sme tu mali až 61 zápasov čím sa nám odzrkadluje aj ten nárast oproti predchádzajúcim rokom. Veľa zápasníkoch je nových ale sú tu aj staro/nový, ktorí sú už jednou nohou v profi. Tie zápasy su veľmi zaujímavé aj pre diváka a zápasníci mohli stretnúť svoje vzory, keďže do hladiska prišlo aj veľa významných mien z MMA scény” povedal Marek Herda, Prezident Slovenského zväzu MMA. 

Marek Herda, Prezident Slovenského zväzu MMA
Marek Herda, Prezident Slovenského zväzu MMA
Zdroj: Maroš Bednár

Vďaka prítomnosti veľkých mien a stále rastúcemu záujmu o tieto podujatia môžeme očakávať, že MAMMAL turnaje budú aj naďalej neoddeliteľnou súčasťou slovenskej športovej scény.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nora Krchňáková
Dárius Kallos, Zdroj foto: Maroš Bednár
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies