Nadalov štart v Paríži je otázny, tvrdí jeho tréner Moya

NETKY.SK • 26 Júl 2024, 09:48 • 2 min
Nadalov štart v Paríži je otázny, tvrdí jeho tréner Moya

PARÍŽ - Štart španielskeho tenistu Rafaela Nadala na olympijskom turnaji v Paríži je otázny, uviedol to tréner 22-násobného grandslamového šampióna Carlos Moya. Podľa jeho slov začal Nadal počas stredajšieho tréningu na antuke areálu Roland Garros pociťovať bolesti v oblasti stehna.

slovakia

left justify in out

"Bolesti sa postupne stupňovali, preto musel Rafa predčasne ukončiť tréning. Nechceme nič siliť, uvidíme, či bude do začiatku turnaja stopercentne fit," citovala Moyu agentúra AFP. Nadal by sa mal v Paríži predstaviť vo dvojhre i vo štvorhre po boku svojho krajana Carlosa Alcaraza. V singli ho v 1. kole čaká Maďar Márton Fucsovics, v 2. kole by mohol nastúpiť proti svojmu dlhoročnému rivalovi Srbovi Novakovi Djokovičovi.

Nadal má vo svojej zbierke aj olympijské zlato, keď vo dvojhre uspel na OH 2008 v Pekingu, vo štvorhre získal s Marcom Lopezom najcennejší kov v Riu de Janeiru 2016. Djokovič má spod piatich kruhov na konte iba bronz z dvojhry v Pekingu. Pred troma rokmi mu turnaj v Tokiu nevyšiel, keď v semifinále dvojhry prehral s neskorším šampiónom Nemcom Alexandrom Zverevom a v dueli o 3. miesto so Španielom Pablom Carrenom-Bustom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: AFP, Foto: Sportnet / TASR / AP
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies