Najznámejšia kambodžská pamiatka zakáže jazdy na slonoch

NETKY.SK • 18 November 2019, 14:29 • 2 min
Najznámejšia kambodžská pamiatka zakáže jazdy na slonoch

Správa kambodžského Angkoru sa rozhodla urobiť krok k ochrane zvierat. Od budúceho roka sa už turisti v areáli presláveného chrámového komplexu na slonoch nezvezie, napísal server CNN.

slovakia

left justify in out

Proces sťahovania celkom štrnástich slonov podľa lokálneho denníka Khmer Times už začal. Z komplexu majú previezť do neďalekého lesa najneskôr začiatkom budúceho roka.

 

"Slon je síce veľké zviera, ale aj láskavé. Už nechceme, aby boli zvieratá využívané pre turistické aktivity, chceme ich nechať žiť v prirodzenom prostredí," uviedol Long Kosala, hovorca organizácie Apsara, ktorá komplex spravuje, a ktorá sa ku kroku uchýlila aj po nátlaku vyvíjanom organizáciami na ochranu zvierat.

 

V roku 2016 zomrela v Angkore slonica Sambo, údajne kvôli kombinácii prehriatiu a únavy z nosenia príliš mnohých turistov.

O dva roky neskôr upozornil Svetový fond na ochranu prírody na klesajúcu populáciu slonov indických, ktorá sa počas iba troch generácií zmenšila o 50 percent.

 

 

Neexistujú žiadne predpovede, či zákaz výletov na slonoch nejako ovplyvní návštevnosť chrámového komplexu. Ten každopádne čelí miernemu poklesu. Mnoho cestovateľov sa ale cielene vyhýba miestam a aktivitám, ktoré nejako zvieratá zapájajú do biznisu, píše server CNN.

 

Dánsko kúpi štyri cirkusové slony aby ich poslalo odpočívať

 

Prievidza dala cirkusom na mestských pozemkoch stopku

 

V cirkusoch na Slovensku nebudú môcť vystupovať niektoré zvieratá

 

Napríklad portál TripAdvisor sa rozhodol, že nebude predávať lístky na atrakcie, kde sú chované delfíny či veľryby v zajatí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies