Ako zlepšiť pripravenosť žiakov i učiteľov na digitálnu transformáciu

NETKY.SK • 23 August 2024, 11:12 • 2 min
Ako zlepšiť pripravenosť žiakov i učiteľov na digitálnu transformáciu

BRATISLAVA - Cieľom je nielen poskytnúť školám potrebné fyzické prvky infraštruktúry, ale aj zabezpečiť ich dlhodobú a udržateľnú prevádzku.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo školstva pripravuje projekt, ktorý sa zameria na podporu digitálnej infraštruktúry v školách na Slovensku. Projekt Národný centrálny uzol nadväzuje na existujúce iniciatívy a bude riešený paralelne s už prebiehajúcim projektom Digitálna infraštruktúra škôl. Cieľom je zabezpečiť dlhodobú udržateľnosť školských sietí, podporiť ich bezpečnosť, konektivitu a efektívnu prevádzku.

Projekt bude mať za úlohu podporiť školské siete prostredníctvom moderných nástrojov na konfiguráciu, monitoring a ochranu pred kybernetickými hrozbami, pričom jeho realizácia bude starostlivo koordinovaná s ďalšími projektmi v oblasti digitálnej infraštruktúry.

"Projekt Národného centrálneho uzla bude významným krokom vpred pre slovenské školstvo. Jeho realizácia nám umožní vytvoriť modernú a bezpečnú digitálnu infraštruktúru, ktorá bude kľúčová pre podporu škôl a kvalitného vzdelávacieho prostredia. Týmto projektom nielen zabezpečíme ochranu a efektívnu prevádzku školských sietí, ale aj posilníme pripravenosť našich žiakov a učiteľov na výzvy digitálnej transformácie," uviedol minister školstva Tomáš Drucker.

Projekt NCU je súčasťou širšieho zámeru ministerstva v oblasti digitálnej infraštruktúry. Tento projekt je totiž pridružený k projektu s názvom "Digitálna infraštruktúra škôl", ktorý je financovaný z Plánu obnovy a odolnosti SR.

Projekt, ktorého zámerom je obstaranie NCU, bude financovaný rozpočtom rezortu školstva. Cieľom je nielen poskytnúť školám potrebné fyzické prvky infraštruktúry, ale aj zabezpečiť ich dlhodobú a udržateľnú prevádzku.

Aktuálne je projekt v prípravnej fáze. Všetky kroky a rozhodnutia budú prebiehať v súlade s cieľom dosiahnuť trvalé a udržateľné riešenia, ktoré podporia kvalitu vzdelávania a lepšiu pripravenosť žiakov i učiteľov na digitálnu transformáciu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Ministerstvo školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR, Foto: FB/Ministerstvo školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies