Nechajte sa očariť rozprávkovou atmosférou Labutieho jazera v podaní Royal London Ballet 25.11. v Bratislave!

NETKY.SK • 9 Október 2024, 11:49 • 2 min
Nechajte sa očariť rozprávkovou atmosférou Labutieho jazera v podaní Royal London Ballet 25.11. v Bratislave!

Objavte nesmrteľný príbeh o vernej láske v klasickej inscenácii inšpirovanej tradičnou ruskou baletnou školou! 25. novembra 2024 v Peugeot Aréne Bratislava predvedie Royal London Ballet majstrovské baletné predstavenie Labutie jazero. Jeho súčasťou sú sólisti, ktorí prinášajú to najlepšie vďaka skúsenostiam z národných súborov celej Európy!

slovakia

left justify in out

Najslávnejší balet na svete Labutie jazero v podaní prestížneho baletného súboru Royal London Ballet po prvýkrát na Slovensku! Vychutnajte si výkony princa Matthiasa Dingmana, absolventa Kirov Academy, ktorý tancoval okrem iných v Birmingham National Ballet a National Ballet of Canada. V Bratislave vystúpi aj Artem Sorochan, ktorý v svojom prejave nezaprie slávnu baletnú školu Mariinského divadla a Kirovovho baletu v Petrohrade, z ktorých čerpal skúsenosti v angažmánoch najmä v nemeckom Aalto Ballett Essen. Tretieho sólistu v úlohe čarodejníka Rothbarta, Sama Darwella, školila aj česká medzinárodná baletná hviezda. Daria Klimentová je primabalerína niekoľkých známych súborov, vrátane English National Ballet a niekoľkoročná lektorka Royal Ballet School pri Royal Opera House.
    
Labutie jazero od P. I. Čajkovského je najznámejším baletným dielom na svete a my sme veľmi radi, že sa nám podarí nadviazať na našu tradíciu vianočných baletných prestavení. Producentský tím si dáva záležať na veľkolepom prevedení, pri ktorom bude v hlavných scénach javisko zaplnené ladnými labuťami, ktoré sa vznášajú na hladine jazera. Dojemný príbeh romantickej lásky princa Siegfrieda a pôvabnej Odetty milujú nielen baletní nadšenci, ale i bežné kultúrne publikum. Vďaka rozprávkovej  atmosfére a melodickej hudbe je predstavenie vhodné aj pre staršie deti,“ pozýva Zuzana Benediktová, z usporiadateľskej agentúry JVS Concert.

Obrazok
Zdroj: JVS Concert

Krásnu princeznú Odettu stvárni Rosa Pierro, ktorá prešla vyhlásenou viedenskou školou, a okrem Poľska a Maďarska oslňovala publikum aj počas  angažmánu v National Ballet of Ireland. V dvojúlohe Odetty a Odílie sa predstaví aj Elisabetta Formento, ktorá štúdium na Veľkej baletnej akadémii v Moskve zúročila v mnohých európskych súboroch, vrátane Birmingham National Ballet. Nechajte sa očariť rozprávkovou atmosférou Labutieho jazera v podaní Royal London Ballet a veľkolepú scénografiu s jazerom plným ladných labutí. Nenechajte si ujsť nezabudnuteľný zážitok 25. novembra 2024 o 19:00 v Peugeot Aréna Bratislava. Vstupenky sú dostupné v sieti Ticketportal.

obrazok
Zdroj: JVS Concert
obrazok
Zdroj: JVS Concert


twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nora Krchňáková
NK Factory, Zdroj foto: JVS Concert
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies