Neuveriteľný gólostroj Lionel Messi búra ďalšie rekordy!

NETKY.SK • 16 Október 2024, 10:52 • 2 min
Neuveriteľný gólostroj Lionel Messi búra ďalšie rekordy!

Messi, ikona svetového futbalu, sa od svojho debutu v januári 2006 pretransformoval na jednu z najvýznamnejších postáv v histórii športu. Osemnásť rokov po jeho prvom góle za Argentínu, tento 37-ročný majster stále ohromuje svet svojou genialitou a odhodlaním. So 112 gólmi na medzinárodnej scéne a rekordným desiatym hetrikom pod svojím pásom je Messiho éra stále živá, a jeho vplyv na hru ostáva nezmazateľný.

slovakia

left justify in out

Leo Messi pridal do svojej bohatej kariéry ďalšiu pozoruhodnú kapitolu, keď v zápase proti Bolívii strelil svoj 110. gól za Argentínu. Týmto gólom nielen otvoril skóre, ale zároveň si zabezpečil miesto druhého najlepšieho strelca v medzinárodnom futbale. Jeho najnovší míľnik posunul hviezdu Interu Miami pred legendárneho Aliho Daeia a priblížil Messiho k jeho najväčšiemu konkurentovi, Portugalčanovi Cristianovi Ronaldovi.

Bol to Messiho prvý gól za Argentínu od víťazstva tímu nad Kanadou 2:0 v semifinále Copa América 9. júla. Zároveň to bolo Messiho druhé vystúpenie za národný tím od finále Copa América proti Kolumbii 14. júla, keď utrpel nepríjemné zranenie členka.

Messi však ešte neskončil a v tomto legendárnom zápase napokon strelil svoj neuveriteľný desiaty hetrik v medzinárodnom futbale, čím sa stal najúspešnejším strelcom hetrikov v histórii. Teraz má na konte už neuveriteľných 846 kariérnych gólov! Navyše pridal ešte aj dve asistencie, a tak Argentína rozstrieľala Bolíviu 6:0.

Najlepší medzinárodní strelci všetkých čias:


132 Cristiano Ronaldo (Portugalsko) - 215 vystúpení
112 Lionel Messi (Argentína) - 189 vystúpení
109 Ali Daei (Irán) - 148 vystúpení
94 Sunil Chhetri (India) - 151 vystúpení
89 Mokhtar Dahari (Malajzia) - 142 vystúpení
85 Romelu Lukaku (Belgicko) - 119 vystúpení
85 Ali Mabkhout (SAE) - 115 vystúpení
84 Ferenc Puskás (Maďarsko) - 89 vystúpení
84 Robert Lewandowski (Poľsko) - 154 vystúpení

Messiho medzinárodna cesta sa začala 3. januára 2006, keď v priateľskom zápase proti Chorvátsku strelil svoj prvý gól za Argentínu. Napriek tomu, že Argentína v ten deň prehrala 3:2, Messiho genialita bola nepopierateľná a tak sa zrodil jeho odkaz.

O osemnásť rokov neskôr, vo veku 37 rokov, Messi naďalej dominuje na svetovej scéne so zrelosťou a vyrovnanosťou, ktorú môže priniesť len čas. So 112 gólmi v 189 vystúpeniach sa pripojil k niekoľkým vyvoleným, ktorí zanechali nezmazateľnú stopu v medzinárodnej hre. V historickom rebríčku je pred Messim už len Cristiano Ronaldo so 132 gólmi.

Uplynulo 333 dní, odkedy Messi počas finále Copa América odkulhal z ihriska, ale typickým spôsobom sa argentínsky talizman vrátil silnejší ako kedykoľvek predtým. Teraz stojí ako hnacia sila Argentíny, neúnavne láme rekordy a ukazuje svetu, že Messiho éra sa ani zďaleka neskončila.

obrazok
Leo Messi počas včerajšieho večerného zápasu proti Bolívii.
Zdroj: X / Bella the Game Changer
obrazok
Legenda pokračuje
Zdroj: X / Olivier


twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ján Sikoriak
Zdroj: Marca, SI, Foto: IMAGO/Sports Press Photo
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies