Nitra: Začal sa Agrokomplex. Kto získal prestížne ocenenie Zlatý Kosák?

NETKY.SK • 16 August 2024, 10:55 • 2 min
Nitra: Začal sa Agrokomplex. Kto získal prestížne ocenenie Zlatý Kosák?

NITRA - Súčasťou poľnohospodárskej výstavy je aj Národná výstava hospodárskych zvierat a výstava Poľovníctvo, rybárstvo a včelárstvo. Nosnou témou tohtoročného veľtrhu je prepojenie generácií.

slovakia

left justify in out

Na národnom výstavisku Agrokomplex v Nitre sa začal 49. ročník medzinárodnej poľnohospodárskej a potravinárskej výstavy Agrokomplex. Na ploche viac ako 50 000 štvorcových metrov sa predstavuje vyše 500 vystavovateľov z desiatich krajín, informoval zástupca riaditeľa výstaviska pre ekonomiku, obchod a služby Ondrej Vaňo.

Výstava potrvá do nedele 18. augusta. Organizátori očakávajú vyše 82 000 návštevníkov.

Súčasťou poľnohospodárskej výstavy je aj Národná výstava hospodárskych zvierat a výstava Poľovníctvo, rybárstvo a včelárstvo. Nosnou témou tohtoročného veľtrhu je prepojenie generácií. "Vystavovatelia predstavujú na veľtrhu to najhodnotnejšie, čo slovenský vidiek tvorí a ponúka," skonštatoval minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Richard Takáč.

Pre návštevníkov sú počas štyroch dní pripravené dynamické ukážky poľnohospodárskej techniky, hospodárske zvieratá, nové expozície, množstvo ochutnávok kvalitných slovenských potravín, folklórne vystúpenia, súťaže a pestrý sprievodný program. Pre odbornú verejnosť sú určené workshopy, diskusie s odborníkmi, prednášky i odborné poradenstvo.

Súčasťou výstavy Agrokomplex je aj každoročné udeľovanie ocenenia Zlatý Kosák. Ide o špeciálnu cenu ministra pôdohospodárstva a rozvoja vidieka a štátneho podniku Agrokomplex Národné výstavisko, ktoré sa odovzdáva v troch kategóriách: veda a výskum, rastlinná výroba a mechanizácia a živočíšna výroba.

Spoločnosť TAURIS, a.s. do kategórie živočíšna výroba prihlásila Jelení fuet, prémiový výrobok z čerstvej zveriny z vlastnej rozrábky. Tento trvanlivý tepelne neopracovaný mäsový výrobok, ktorý vzniká fermentáciou a následným sušením, sa vyrába z jelenieho mäsa a slaniny dochutením radom korenín.

Ocenenie získal už na výstave Danubius Gastro a zároveň patrí do zoznamu výrobkov so značkou kvality II. stupňa.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR, Foto: FB/Richard Takáč - minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies