Nové dôkazy v prípade smrti otca Michaela Jordana: Sudca žiada o podmienečné prepustenie + VIDEO rozhovoru s vrahom!

NETKY.SK • 17 Október 2024, 11:54 • 3 min
Nové dôkazy v prípade smrti otca Michaela Jordana: Sudca žiada o podmienečné prepustenie + VIDEO rozhovoru s vrahom!

Sudca na dôchodku Gregory Weeks, ktorý v roku 1996 predsedal súdnemu procesu s otcom Michaela Jordana, požiadal komisiu pre podmienečné prepustenie odsúdeného vraha Daniela Greena. Domnieva sa, že nezverejnené forenzné dôkazy by mohli spochybniť Greenovu vinu.

slovakia

left justify in out

23. júla 1993 bol James Jordan, otec Michaela Jordana, zavraždený vo veku 56 rokov, keď sedel v aute na ceste v Lumbertone v štáte Severná Karolína. Auto, ktoré James šoféroval v noc jeho smrti, bolo darom od jeho slávneho syna. K zločinu došlo, keď zišiel z cesty, aby si na chvíľu oddýchol.

Sudca zo Severnej Karolíny, ktorý v roku 1996 predsedal súdnemu procesu proti Danielovi Greenovi, požiadal v utorok štátnu komisiu pre podmienečné prepustenie muža, ktorého odsúdil na doživotie. Sudca Gregory Weeks uviedol, že forenzný krvný analytik, ktorý vyšetroval prípad, nezverejnil kľúčové zistenie: Skutočnosť, že látka podobná krvi, ktorá sa našla v aute, v ktorom bol Jordan zabitý, nemusela byť jeho krvou. Weeks tvrdí, že súdny znalec v oblasti krvi počas procesu neodhalil kľúčové zistenia, ktoré boli nepresvedčivé v neprospech obžalovaných - dôkazy, ktoré mohli spochybniť Greenovu vinu.

Larry Demery a Daniel Green, ktorí mali v čase vraždy 18 rokov a navzájom sa obvinili zo zastrelenia Jordanovho otca, boli odsúdení na doživotie. Demery na súde vypovedal, že sa spolu s Greenom pripravovali na lúpež v moteli, keď uvideli luxusné vozidlo (Lexus), ktoré ich zaujalo, a vymenili si ciele. James Jordan vypovedal, že sa zobudil, spýtal sa, čo sa deje, a vtedy ho zastrelili. Keď prehľadali doklady obete, uvedomili si, kto to bol. „Myslím, že sme zabili otca Michaela Jordana,“ povedal Demery Greenovi. Jeho telo neskôr previezli do bažín neďaleko Bennettsville.

Analytička však nikdy nezverejnila, že ostatné forenzné testy, ktoré vykonala vo vozidle, boli negatívne alebo nepresvedčivé pokiaľ ide o prítomnosť krvi. V utorok Weeks pred komisiou uviedol, že opomenutie týchto výsledkov testov — dôkazov, ktoré mohli zmeniť výsledok procesu — ho podľa viacerých obhajcov trestného práva, ktorí sa zúčastnili na konaní, prenasleduje už takmer tri desaťročia.

Po vypočutí obhajcovia kontaktovali 49-ročného Greena, ktorý si odpykáva doživotný trest v Southern Correctional Institution v Severnej Karolíne. Povedali mu, čo povedal Weeks. „Skutočnosť, že sudca, ktorý predsedal môjmu procesu, požiadal o moje podmienečné prepustenie, je významná,“ povedal Green v telefonickom rozhovore z väznice pre ABC News. „Vypovedá to o tomto prípade, a som za to nesmierne vďačný.“

Podľa hovorcu oddelenia pre výkon trestu odňatia slobody pre dospelých v Severnej Karolíne bude komisia o tom, či Greena podmienečne prepustí, rokovať najmenej jeden mesiac. Weeks sa odmietol vyjadriť s tým, že počká na rozhodnutie komisie. Počas súdneho procesu o vražde prokurátori uviedli, že vtedy 18-ročný Green a Demery, jeho priateľ z detstva, 23. júla 1993 zabili Jordana počas nevydarenej lúpeže. Green pre ABC News povedal, že bol s Demerym na grilovačke. Demery mu povedal, že odchádza uzavrieť obchod s drogami. O mnoho hodín neskôr sa Demery vrátil na grilovačku, viditeľne otrasený. Podľa Greena ho Demery požiadal o pomoc pri likvidácii tela. Green povedal, že súhlasil s tým, že Demerymu pomôže, ale tvrdil, že Jordana nikdy nezabil.

Prípad budeme bedlivo sledovať, nakoľko ak by bol obvinený Green prepustený, bol by to jeden z ďalších obrovských justičných omylov. Odsúdený by mal tak možnosť súdiť sa o miliónové odškodné.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ján Sikoriak
Zdroj: Marca, MSN, Foto: X / My Favorite Murder
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies