Obavy o americkú ekonomiku rozkývali svetové trhy. Technologickí velikáni stratili miliardy dolárov!

NETKY.SK • 6 August 2024, 14:48 • 2 min
Obavy o americkú ekonomiku rozkývali svetové trhy. Technologickí velikáni stratili miliardy dolárov!

Japonsko zažilo najhorší obchodovací deň za desaťročia.

slovakia

left justify in out

Akciové trhy v USA aj v iných častiach sveta v pondelok zasiahla menšia panika. Pre obavy o americkú ekonomiku japonský trh v pondelok zažil najhorší obchodovací deň za desaťročia. Niektoré z najväčších technologických spoločností na svete stratili zo svojej trhovej hodnoty miliardy dolárov.

Hlavný tokijský index oslabil o viac ako 12 percent, čo bol jeho najhorší pokles od roku 1987. Americký index S&P 500 v pondelok v polovici obchodovacieho dňa strácal 2,4 percenta, priemyselný Dow Jones 2,2 percentá a technologický Nasdaq 2,8 percenta.

Dokonca aj zlato, ktoré má povesť bezpečného útočiska v časoch turbulencií strácalo 1 percento.

Obchodníci v USA pre pondelkový pokles predpokladajú, že Federálny rezervný systém (Fed) bude musieť v septembri znížiť úrokové sadzby o pol percentuálneho bodu namiesto zvyčajného štvrť percentuálneho bodu.

Niektorí dokonca vyzývajú na skoršie mimoriadne zasadnutie Fed-u a na núdzovú redukciu úrokov. Existujú však aj opačné hlasy, ktoré hovoria, že výpredaj je v skutočnosti dobrá vec, pretože ceny akcií vzrástli príliš vysoko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: AP, Foto: freepik.com
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies