Obrovská NELEGÁLNA skládka v Podunajských Biskupiciach: Muž a firma čelia obvineniam za škodu 42 mil. eur

NETKY.SK • 25 September 2024, 09:32 • 2 min
Obrovská NELEGÁLNA skládka v Podunajských Biskupiciach: Muž a firma čelia obvineniam za škodu 42 mil. eur

BRATISLAVA - Enviropolícia obvinila muža a bratislavskú firmu za vytvorenie nelegálnej skládky odpadu v Podunajských Biskupiciach v rokoch 2008 až 2019. Konaním spôsobili škodu viac ako 42 miliónov eur. Odpad ukladaný pod zámienkou zhodnocovania nechali na mieste bez zámeru jeho likvidácie. Obvinenému hrozí trest odňatia slobody až do osem rokov.

slovakia

left justify in out

Enviropolícia obvinila muža a bratislavskú firmu, ktorí sa v rokoch 2008 až 2019 mali podieľať na vytvorení nelegálnej skládky odpadu v bratislavskej mestskej časti Podunajské Biskupice.

Zároveň bol podaný návrh na podanie obžaloby. Ich konaním vznikla škoda v hodnote viac ako 42 miliónov eur. Informoval o tom hovorca Prezídia Policajného zboru Roman Hájek.

Podľa informácií polície spôsobil muž ako fyzická osoba škodu vo výške 33,9 milióna eur, zatiaľ čo jeho firma, kde pôsobil ako konateľ, spôsobila ďalšiu škodu takmer 8,3 milióna eur. Za neoprávnené nakladanie s odpadom hrozí obvinenému trest odňatia slobody až do osem rokov.

Obvinení údajne ukladali odpad pod zámienkou jeho zhodnocovania, no namiesto toho pomocou ťažkých mechanizmov vytvorili niekoľkokilometrovú navážku. Podľa polície nemali v úmysle odpad likvidovať ani inak zhodnotiť, a ponechali ho na mieste bez ďalších opatrení.

Polícia zdôraznila, že všetky zásahy do životného prostredia sú prísne regulované zákonmi. Nelegálne nakladanie s odpadom môže mať vážne následky nielen pre životné prostredie, ale aj pre zdravie obyvateľov. Tento prípad poukazuje na potrebu dôsledného dodržiavania environmentálnych predpisov a zodpovedného prístupu k ochrane prírody.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Polícia SR, Foto: odpady-portal.sk
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies