Olympijská výprava Slovenska sa rozrástla: Miestenku do Paríža si získala chodkyňa Czaková

NETKY.SK • 4 Júl 2024, 10:37 • 2 min
Olympijská výprava Slovenska sa rozrástla: Miestenku do Paríža si získala chodkyňa Czaková

BRATISLAVA - Slovenská chodkyňa Mária Katerinka Czaková má miestenku na tohtoročné olympijské hry v Paríži. Tridsaťpäťročná atlétka sa predstaví v pretekoch na 20 kilometrov a bude to jej štvrtá olympijská účasť.

slovakia

left justify in out

Pod piatimi kruhmi nechýbala od OH 2012 v Londýne. Informácie priniesol Slovenský olympijský a športový výbor na sociálnej sieti Facebook. Czaková sa stala 27. účastníčkou slovenskej výpravy, ktorá je najmenšia v ére samostatnosti. Zverenka trénera Mateja Spišiaka z banskobystrickej Dukly bola pod piatimi kruhmi najúspešnejšia na OH 2020 v Tokiu, kde obsadila 45. pozíciu.

V premiére skončila na 53. mieste a o štyri roky neskôr zlepšila svoj výkon o päť priečok. Na olympiáde štartovala vždy v pretekoch na 20 km. Medzi jej najväčšie úspechy patrí piate miesto na európskom šampionáte z roku 2018 (50 km) i bronz v EP 2009 v súťaži družstiev.

Okrem nej už majú na OH 2024 istú účasť ďalší štyria slovenskí atléti, v chodeckých pretekoch na 20 kilometrov aj Hana Burzalová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: RTVS / TASR, Foto: Sportnet / TASR
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies