OpenAI a Condé Nast spájajú sily: ChatGPT bude zobrazovať obsah slávnych časopisov

NETKY.SK • 25 August 2024, 12:10 • 2 min
OpenAI a Condé Nast spájajú sily: ChatGPT bude zobrazovať obsah slávnych časopisov

OpenAI a Condé Nast uzavreli nové partnerstvo, ktoré umožní zobrazenie obsahu časopisov ako Vogue a The New Yorker v ChatGPT a SearchGPT. Táto dohoda, ktorá sa pripojuje k sérii podobných spoluprác, nezverejňuje finančné detaily. V kontraste s inými mediálnymi firmami, ktoré sa bránia využívaniu svojho obsahu, tento krok podčiarkuje integráciu kvalitného obsahu do technológie.

slovakia

left justify in out

Americké vydavateľstvo časopisov Condé Nast a nezisková organizácia OpenAI, ktorá sa zaoberá výskumom umelej inteligencie, ohlásili nové partnerstvo.

Podľa dohody bude ChatGPT a vyhľadávač SearchGPT od OpenAI zobrazovať obsah časopisov vydavateľstva Condé Nast, ako sú Vogue, The New Yorker a GQ.

Ide o najnovšiu z dohôd medzi OpenAI a významnými mediálnymi firmami. Finančné podmienky tejto dohody však OpenAI a Condé Nast nezverejnili.

Technologické spoločnosti vyhľadávajú obsah produkovaný mediálnymi organizáciami, ktorý následne využívajú na trénovanie svojich modelov umelej inteligencie. Niektoré mediálne firmy, napríklad New York Times a Chicago Tribune, sa však bránia a podnikajú právne kroky na ochranu svojho obsahu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sofia Otahalová
Text/Foto: BBC
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies