BRATISLAVA - Jednoduché mafinky nenáročné na suroviny a rýchle na prípravu. V hlavnej úlohe osviežujúce citróny.
Suroviny:
Cesto: 120 g maslo, 1 PL citrónová kôra, 100 g krupicový cukor, 1 balíček vanilkový cukor, 1 ks vajce, 2 ks vaječný žĺtok, 120 g polohrubá múka, 1 ČL prášok do pečiva, 50 ml mlieko
Poleva: 2 PL citrónová šťava, 100 g práškový cukor, kandizovaná citrónová kôra
Postup:
Rúru vyhrejeme na 190 °C a plech na mafiny vystelieme papierovými košíčkami.
Cesto: V miske zmiešame zmäknuté maslo s citrónovou kôrou. Potom pridáme krupicový a vanilkový cukor a dobre premiešame. Ďalej primiešame vajíčka. Múku zmiešame s práškom do pečiva a polovicu preosejeme do maslovej zmesi. Premiešame a pridáme mlieko. Nakoniec pridáme aj zvyšnú múku a všetko spolu dobre premiešame. Pripravené cesto si dáme do vrecúška a plníme ním košíčky do 3/4. Pečieme vo vyhriatej rúre cca 15 až 20 minút.
Poleva: Citrónovú šťavu zmiešame s práškovým cukrom a túto polevu nanesieme na mafiny. Nakoniec posypeme kandizovanou citrónovou kôrou a necháme odležať.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies