Pavel prijal na Pražskom hrade slovenského prezidenta P. Pellegriniho

NETKY.SK • 26 Jún 2024, 11:04 • 2 min
Pavel prijal na Pražskom hrade slovenského prezidenta P. Pellegriniho

PRAHA - Český prezident Petr Pavel prijal v stredu na Pražskom hrade slovenského prezidenta Petra Pellegriniho, ktorý do Česka prišiel na svoju prvú zahraničnú návštevu vo funkcii hlavy štátu. Po skončení rokovania prezidenti zhrnú jeho obsah a výsledky na spoločnej tlačovej konferencii.

slovakia

left justify in out

Okrem česko-slovenských vzťahov by politici mali rokovať aj o nadchádzajúcom summite NATO či situácii na Ukrajine. Podľa Pavlovej kancelárie by politici mali hovoriť o vývoji situácie na Slovensku po atentáte na premiéra Roberta Fica a tiež o posilňovaní bilaterálnej spolupráce.

Rokovať by mali tiež o spolupráci krajín v hospodárskej oblasti, napríklad v energetike, kde je podľa Pražského hradu na spoluprácu mnoho príležitostí. V zahranično-politickej oblasti budú témami rokovania nadchádzajúci summit NATO vo Washingtone, spolupráca pri zaisťovaní obrany, ruská agresia proti Ukrajine či situácia na Blízkom východe.

Pavel by podľa svojich slov chcel v čo najväčšej možnej miere nadviazať na úroveň vzťahov s bývalou prezidentkou Zuzanou Čaputovou. V utorok uviedol, že z doterajších rozhovorov s Pellegrinim vyplýva, že sú obaja odhodlaní pracovať na tom, aby vzťahy medzi ČR a SR zostali čo najlepšie.

Po skončení rokovania prezidenti zhrnú jeho obsah a výsledky na spoločnej tlačovej konferencii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: teraz.sk, Foto: teraz.sk
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies