Polícia: Zvýšená kontrola nákladných vozidiel

NETKY.SK • 3 Jún 2024, 16:37 • 2 min
Polícia: Zvýšená kontrola nákladných vozidiel

Ako informovalo Prezídium Policajného zboru, kontroly môžu vodiči očakávať v najbližších dňoch.

slovakia

left justify in out

Od pondelka sa zvýši dohľad a kontrola nákladných vozidiel a jazdných súprav. Cieľom je zvýšiť bezpečnosť cestnej premávky a zabezpečenie dodržiavania predpisov vodičmi.

"Kontroly sa uskutočnia predovšetkým na diaľniciach, rýchlostných cestách, cestách I. triedy, v okolí cestných hraničných priechodov, pri vstupe na územie Slovenskej republiky alebo pred výstupom zo Slovenskej republiky," uviedol hovorca Prezídia Policajného zboru Roman Hájek.

Kontroly budú zamerané na technický stav vozidiel, predovšetkým kontrola bŕzd, svetiel a pneumatík, dokumentácie a povolenia a dodržiavanie pravidiel cestnej premávky, ako napríklad kontrola dodržiavania rýchlostných limitov, predpisov, požívanie alkoholu a omamných látok a rešpektovanie dopravných značení.

Polícia bude spolupracovať s Inšpektorátom práce, ktorý bude poskytovať súčinnosť pri kontrolách zameraných na dodržiavanie sociálnej legislatívy.

Policajný zbor vyzýva všetkých vodičov nákladných vozidiel na dôsledné dodržiavanie pravidiel cestnej premávky. Podobné kontroly môžu očakávať vodiči aj v najbližšom období. Policajti sa budú pri kontrolách zameriavať postupne na všetkých účastníkov cestnej premávky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Prezídium PZ, odbor komunikácie a prevencie, Ilustračné foto: freepik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies