Pozerali ste Sex v meste? Ukážeme vám inšpiráciu na outfity, ktorými dievčatá zo seriálu zmenili svet módy

NETKY.SK • 19 Júl 2024, 13:00 • 2 min
Pozerali ste Sex v meste? Ukážeme vám inšpiráciu na outfity, ktorými dievčatá zo seriálu zmenili svet módy

Najlepšie oblečenie zo Sexu v meste bolo rovnako dôležité ako zápletka televíznej šou. Carrie, Miranda, Charlotte a Samantha zvládli módu na výbornú. Ich slávny štýl, ktorý sa niesol od 90tych rokov, vytvoril mnoho nezabudnuteľných lookov, ktoré sú aktuálne aj dnes. Od televíznej show z 90. rokov cez dva filmy až po reštart A Just Like That sme zhrnuli tie najúžasnejšie módne vzhľady, aby sme prikývli nostalgii a poskytli vám serióznu inšpiráciu na oblečenie.

slovakia

left justify in out

Televízna šou Sex v meste pre mnohých nebola len oddychovka na osamelé večery. Dokonalé vizuálne prevedenie newyorského streatstylu či elegantného oblečenia previedli hlavné postavy - Carrie, Miranda, Charlotte a Samantha na jednotku. Ich outfity sa nejeden raz umiestnili v módnych rebríčkoch, fashion magazínoch, či dokonca v samotnom Vogue. Dizajnérske kusy skombinované vhodne so zvyškom outfitu vytvorili dokonalé štýlové kombinácie pre každú jednu časť. 

Pozrite sa na tie najpopulárnejšie, najextrémnejšie či najodvážnejšie.

Legendárne novinové šaty

Štýlové novinové šaty Johna Galliana, ktoré si prvýkrát obliekla Angie Schmidt na svojej jesennej/zimnej prehliadke Christian Dior v roku 2000. Carrie ich má na sebe v 3. sérii epizódy 17, „What Goes Around Comes Around“, keď opäť narazila na Natashu v reštaurácii. Tieto šaty odrážajú naozaj veľký kus Carie-inej osobnosti, keďže pracuje ako novinárka pre stĺpček do časopisu, kde píše svoj obľúbený "Sex and the city", vtipný a satirický no pravdivý stĺpček o živote, vzťahoch a priateľstvách. 

Musíme uznať, že práve Carrie má najvýraznejší a najextravagantnejší štýl z dievčat. No dnes sme nezabudli spomenúť ani ostatné jej spoločníčky, ako sa dozviete nižšie.

Extravagantná minisukňa s košeľou

Zelená saténová minisukňa Carrie od Vivienne Westwood bola tou pravou definíciou biznisu vpredu a párty vzadu – vyznačovala sa tylovým ruchom. Bizarné? Možno, ale Carrie to dokázala. Uvedené mini skombinovala s nádhernou košeľou na gombíky a čerešňovo červenými ihličkami. Dokonalá kombinácia jednoduchého vršku a extravagantného spodku k sebe mimoriadne ide. Mala ju na sebe práve vtedy keď utiekla z vidieka na večeru s Mr. Big. 

Jej outfit hodnotíme na výbornú.

Modrá elegancia

Výnimočný vzhľad od And Just Like That, tieto púdrovo modré šaty Norma Kamali vyžarujú eleganciu, vkus a prestíž. Svetlé, telové a od newyorského dizajnéra. Jedným slovom by sme vedeli nazvať celý outfit - sofistikovanosť. 

Trošku kráľovský dojem, vznešené šaty a uhladený, dozadu začesaný drdol vytvárajú aj s vysokými ihličkami dokonalý look. Pri Carrie sme neboli zvyknutí na tento štýl elegancie, jej alfou omegou zvyčajne bývali krátke minišaty alebo sundresses, no tento štýl uhladenej elegancie zvládla na výbornú.

Charlotte predpovedala bucket-hat trend?

Uznajme postave Charlotte York-Goldenblatt to, že predbehla trend bucket-hat. Aj keď nie je vždy z tých, ktorí presadzujú trendy, pokiaľ ide o módu, v tomto prípade sa rozhodla pre niečo trochu iné, niečo uvoľnenejšie, než je jej obvyklý preppy štýl. Samozrejme, nebola by to Charlotte, keby nebola ružová. 

Charlotte štýl zvyčajne odráža jej osobnosť dokonalo - dlhé šaty, často zahalená, no stále dievčenské farby a ženský šmrnc. Kabelky a topánky sú jej prednosť, dokázala nimi doplniť každý svoj jedinečný outfit.

Farby, farby a ešte raz farby!

Samantha vždy dokázala prekvapiť poriadnou kombináciou farieb.

Jej štýl býva väčšinu časiu bitnis - saká, ženské obleky..., no trochu inak ako Miranda. Takmer vždy vsadí na odvážnosť, rada má obnažený dekolt, chrbát a podobne. Sexy biznis look. A to na na nej milujeme, pretože aj jej look dokonalo odráža osobnosť, ktorou je.

Samé prekvapenie

Samantha Jones môže byť veľa vecí, ale nudná určite nie je jednou z nich. Príkladom sú tieto zdobené nohavice, semišové čižmy po kolená, zlatá taška a kožušinová bunda.

Na Samanthu by sme mohli povedať čokoľvek len nie nudná - a to isté vravíme pri tomto looku - skrátka odvážny, hravý, zaujímavý. Ak je tu niekto kto na seba outfitmi upúta ihneď pozornosť, je ňou práve ona. Outfity kombinuje spriameným držaním tela a mimikou, ktorá je...skrátka Samantha. Hlavu hore a kráľovské kroky, spolu s blond vlasmi nezabudnuteľné.

Oblekové sukne? Prečo nie?

Zatiaľ čo Mirandin štýl nezahŕňal Fendi Baguettes alebo Dior od Johna Galliana s novinovou potlačou, to, čo rezidentný realista výstavy urobil šampiónom, bol androgýnny štýl bez debát pre novú generáciu kariérnych žien. Mirandin prístup k štýlu sa ukázal byť hitom celej série, od jej prispôsobených oblekov a šiat bez ozdôb až po gaštanové zamatové sako, ktoré si obliekla, aby sa vydala za Steva.

Smoking po dámsky

Dámsky smoking v štýle Celine od Hedi Slimane.

Miranda Opäť nesklamala s biznis oblekom, ktorý odráža zasa jej osobnosť. Klasická čierna, biela košeľa a tenká kravata nikdy nesklame. Vsadila na istotu. Miranda miluje jednoduché farby, jednoduché vzory a neznáša gýč. Ako môžeme povedať....

Hrejivá ženskosť v ružovej

Ale napriek týmto rebelským momentom a novým trendom sa Charlottin štýl vždy dá vrátiť k niekoľkým kľúčovým prvkom – elegancii a triede, sem-tam s poriadnou dávkou dievčenskosti. A keďže trendy v dievčenskom štýle sa v týchto dňoch objavujú stále, zdá sa, že Charlotte York môže zostať módnou múzou ešte dlho.

Bozk šéfkuchára Charlotte.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lucie Balgová
text: vogue.co.uk, whowhatwear.com, cosmopolitan.com. titulná foto: graziadaily.co.uk
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies