Požiar obývanej chaty v Jahodnej: Príčina sa stále vyšetruje, škoda 30 000 eur

NETKY.SK • 16 Október 2024, 11:53 • 2 min
Požiar obývanej chaty v Jahodnej: Príčina sa stále vyšetruje, škoda 30 000 eur

JAHODNÁ - nes ráno vypukol požiar v obývanej chate v záhradkárskej oblasti obce Jahodná, okres Dunajská Streda. Požiar, ktorý vznikol v strešnej časti chaty, sa podarilo uhasiť bez zranení. Predbežná škoda je odhadovaná na 30 000 eur, pričom príčina požiaru je v súčasnosti predmetom vyšetrovania.

slovakia

left justify in out

Dnes, 16. októbra 2024, došlo v obci Jahodná, okres Dunajská Streda, k požiaru obývanej chaty v záhradkárskej oblasti. Požiar vypukol krátko po tretej hodine rannej a jeho lokalizácia bola zameraná na strešnú časť chaty.

Hasiči, ktorí sa na miesto udalosti dostavili, okamžite zahájili prieskum a určili, že likvidácia požiaru bude prebiehať rozoberaním strešnej sendvičovej konštrukcie.

Zasahujúce jednotky pristúpili k hašeniu požiaru z oboch strán – zvnútra aj zvonka. Vďaka rýchlej reakcii hasičských jednotiek z Dunajskej Stredy, Veľkého Medera a dobrovoľných hasičov z obcí Jahodná a Tomášikovo sa požiar podarilo rýchlo zvládnuť.

Zdroj: HaZZ

Našťastie sa pri požiari nikto nezranil, čo je potešujúcou správou v tejto nepríjemnej situácii.

Príčina vzniku požiaru je momentálne predmetom vyšetrovania. Predbežné odhady škôd spôsobených požiarom dosahujú sumu 30 000 eur. Požiar chaty vyvoláva obavy v komunite a zdôrazňuje dôležitosť prevencie a rýchlej reakcie v prípade podobných incidentov.

Hasiči vyzývajú občanov na zvýšenú opatrnosť a pravidelnú kontrolu svojich zariadení, aby predišli vzniku požiarov v budúcnosti.

Zdroj: HaZZ


twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: HaZZ, Foto: HaZZ
Netky
Silvester príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies