POZOR! V nedeľu uzatvoria na niekoľko hodín D1 pri Bratislave smer Trnava

NETKY.SK • 2 August 2024, 15:24 • 2 min
POZOR! V nedeľu uzatvoria na niekoľko hodín D1 pri Bratislave smer Trnava

BRATISLAVA - Postupné obmedzovanie dopravy začne v nedeľu od 1.00 do 3.00 h. Úsek diaľnice má byť uzatvorený do popoludňajších hodín.

slovakia

left justify in out

V nedeľu nadránom uzatvoria na niekoľko hodín diaľnicu D1 pri Bratislave v smere na Trnavu. Uzatvorený bude úsek diaľnice medzi Zlatými pieskami a Sencom.

Postupné obmedzovanie dopravy začne v nedeľu od 1.00 do 3.00 h. Úsek diaľnice má byť uzatvorený do popoludňajších hodín. "Počas nedeľnej uzávery D1 pri Bratislave sa vyznačia nové jazdné pruhy, umiestnia dopravné značenia a vykonajú všetky potrebné kroky pre zaistenie bezpečnej dopravy z Bratislavy v troch zúžených jazdných pruhoch," podotkli z NDS.

Niekoľkohodinová uzávera diaľnice v smere na Trnavu predstavuje druhú etapu prác na zmene dopravného režimu na tomto úseku.

"Zmena vedenia dopravy je nevyhnutná pre hĺbkovú rekonštrukciu súčasnej vozovky D1. Vozovka je po takmer polstoročí užívania na hranici svojej životnosti, úsek kapacitne nepostačuje dnešným dopravným nárokom a rozšírenie je nevyhnutné pre dokončenie križovatky D1/D4," priblížili z NDS.

Uzávery a obmedzenia sú podľa generálneho riaditeľa a predsedu predstavenstva NDS Filipa Macháčka cielene realizované v časoch s najnižšou dopravnou intenzitou. "Úsekom denne prechádzajú desaťtisíce motoristov. Každý jeden motorista si určite plne uvedomuje, že investícia do rozšírenia a modernizácie úseku je absolútnou nevyhnutnosťou pre celé západné Slovensko," podotkol.

V nasledujúcich mesiacoch sa uskutoční rekonštrukcia pôvodnej vozovky. Presmerovanie a rekonštrukčné práce si vyžiadajú aj niekoľkomesačné obmedzenie fungovania križovatky Bernolákovo.

Odbočenie z Bernolákova či Chorvátskeho Grobu na D1 smer Bratislava zostáva uzatvorené od minulého víkendu. Pripájací pruh z križovatky na D1 využíva doprava ako zúžený pomalý pruh D1 do Bratislavy. Od nedele nebude technicky možné využívať odbočenia z Bratislavy na Bernolákovo, či z Bernolákova na Žilinu a Nitru.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Národná diaľničná spoločnosť, Foto: bratislavskykraj.sk
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies