Praha: Informačné tabule na letisku opäť fungujú

NETKY.SK • 25 Júl 2024, 12:46 • 2 min
Praha: Informačné tabule na letisku opäť fungujú

PRAHA - Naposledy malo pražské letisko problémy minulý týždeň v piatok.

slovakia

left justify in out

Informačné tabule na Letisku Václava Havla, z ktorých sa cestujúci dozvedajú informácie o svojom lete, po niekoľkohodinovom výpadku opäť fungujú. Na sociálnej sieti X to v stredu napísalo pražské letisko.

"Zobrazovacie systémy s informáciami o odletoch sú už funkčné a cestujúci sa môžu o svojom lete informovať štandardnou cestou. Ospravedlňujeme sa za prípadné komplikácie, ktoré cestujúcim vznikli," uviedlo letisko s tým, že situácia nemala vplyv na jeho prevádzku. "Príčinu výpadku v súčasnosti stále analyzujeme," dodalo na sieti X.

Letisko Václava Havla v Prahe v stredu popoludní hlásilo technické problémy informačných systémov. V oboch termináloch nefungovali informačné tabule, prístupný nebol web letiska a podľa hovorkyne Kláry Divíškovej nefungovali tiež e-maily zamestnancov.

Pražské letisko malo problémy aj minulý týždeň v piatok. Rozsiahly technologický výpadok vtedy narušil prevádzku bánk, leteckú a železničnú dopravu či televízne vysielanie v mnohých krajinách sveta. Príčinou bola chybná aktualizácia od spoločnosti CrowdStrike, ktorá poskytuje služby pre Microsoft.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Viktória Gromová
Zdroj: Letisko Václava Havla, Foto: tripsavvy.com
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies