Prestrelka na srbsko-maďarskej hranici si vyžiadala tri obete

NETKY.SK • 27 Október 2023, 14:00 • 2 min
Prestrelka na srbsko-maďarskej hranici si vyžiadala tri obete

BELEHRAD - Traja ľudia zahynuli a jeden utrpel vážne zranenia počas prestrelky medzi migrantmi v blízkosti srbskej hranice s Maďarskom, oznámila v piatok srbská štátna televízia RTS.

slovakia

left justify in out

Streľba sa odohrala v opustených poľnohospodárskych skladoch blízko dediny Horgoš na severe Srbska. Na mieste zasahovalo množstvo policajtov.



Srbské médiá často hlásia v blízkosti srbsko-maďarských hraníc násilnosti a prestrelky. Táboria tam tisíce migrantov, ktorí sa obracajú na prevádzačov, aby ich utajovanými nelegálnymi cestami previedli na druhú stranu hranice. Policajti tam pri zásahoch za posledné mesiace zadržali stovky migrantov, pašerákov a našli rôzne zbrane.

Maďarsko v snahe zastaviť nepovolené vstupy migrantov a utečencov postavilo na hraniciach so Srbskom ostnatý plot. V oblasti je však stále viac prevádzačských gangov a dochádza medzi nimi k bojom o moc. Potýčky medzi týmito gangami si už v minulosti vyžiadali obete.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR / AP, Foto: SITA / AP / Jussi Nukari / Lehtikuva (ilustračná foto)
Netky
Jeseň príde o
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies