Všetci zbožňujeme krehké, voňavé rožky s kúskom masla a štipkou soli. Preto sme si pre Vás pripravili recept na tieto domáce rožky.
Suroviny
500 g hladká múka
1 KL soľ
300 ml vlažné mlieko
1 balíček sušené droždie
1 KL kryštálový cukor
3 PL olej
Postup
V menšej miske si vymiešame mlieko s cukrom a sušeným droždím. Kvások necháme zaktivovať približne 15 minút. Preosiatu múku premiešame so soľou, pridáme olej, kvások a vypracujeme bochník cesta, ktorý necháme vykysnúť asi jednu hodinu. Z každej guličky vyvaľkáme oválnu placku, ktorú zrolujeme do valčeku / rožku. Rožky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme ich ešte 30 minúť podkysnúť. Rúru zohrejeme na 220°C a rožky pečemie do zlatohneda približne 15 minút.
Dobrú chuť!
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies